27 / 04 / 2024

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

Dolar borsada meydana gelen sert dalgalanmalar yatırımcılarının kafasını karışıyor. Kripto paralardaki sert düşüşler de yatırımcılar endişelendiriyor.



Kripto varlıklarda ve borsalarda meydana gelen değişimler yatırımcıları endişelendiliyor. Dünya'dan Ufuk Korcan'ın haberine göre; kripto paralarda meydana gelen sert düşüşler yatırımcılar korkutuyor. 

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

Bitcoin’de yukarı hareketlerin sınırlı olması dikkat çekiyor. Bunun teknik anlamda açıklaması 59 bin-60 bin dolar bandında olan direnç bölgesini geçmemesi 69 bin dolarlık seviyelerden başlayan düşüş trend çizgisinin oluşturduğu bir satış baskısı var. Bu satış baskısının ortadan kalkması için 60 bin  dolar seviyesinin üzerinde hacimli kapanışlar gerekiyor. Bunun dışındaki yükselişlerin sınırlı kalması ve direnç noktalarında satışlarla karşılaşma ihtimali yüksek. Ancak paritede yeniden bir yükseliş ivmesinden bahsedilmesi için 63 bin dolar seviyesinin kırılması gerekiyor. Bu gerçekleşirse yeniden 70 bin- 80 bin dolar bandı telaffuz edebiliriz. Geri çekilmelerde ise şu an için 55 bin 600-55 bin 800 dolar bandı ilk destek bölgesi. Bu bölgenin altında ise 53 bin 400- 54 bin dolar destek bölgesi var. Ancak parite için en önemli destek noktası 51 bin dolar civarında. 

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

Sert fiyat hareketlerinin meydana geldiği dönem sonrasında mevcut pozisyonlar korunarak kârda olduğunuz yatırım araçlarında bir miktar kâr satışı gerçekleştirebilir. Bu sayede aşağı yönlü riskleri bir miktar azaltmış olursunuz. Pozisyonunuz tam bozmadığınız için de yukarı hareketlerde getiri elde etmeye devam edersiniz. Parasını TL’de tutan ve düşen faiz getirisinden memnun olmayanlar ise sepet oluşturabilirler. Bu sepete, sabit getirili enstrümanların yanına borsadaki son ralliye tam ayak uyduramamış, döviz geliri/pozisyonu yüksek şirket hisseleri ve çok çok düşük oranda kripto varlık eklenebilir.

Bitcoin 42 bin dolara seviyesine geriledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön