27 / 04 / 2024

Bitcoin'de 10 milyar dolarlık kayıp! Yatırımcılara büyük şok! 

Bitcoin'de 10 milyar dolarlık kayıp! Yatırımcılara büyük şok! 

SEC başkanının CNBC röportajının ardından kriptoların devi Bitcoin'de bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bitcoin'in piyasa değeri 10 milyar dolar düştü. 



BİTCOİN'DE 10 MİLYAR DOLARLIK DÜŞÜŞ

Birkaç kripto sosyal medya kaynağı, Gensler'in 27 Haziran günü CNBC röportajındaki ifadelerini paylaştı. Bu paylaşımların ardından,  Bitcoin'in (BTC) piyasa değeri yaklaşık 10 milyar dolar gerilerken, fiyatı da 21 bin doların altına indi.

Bitcoin de 10 milyar dolarlık kayıp! Yatırımcılara büyük şok! 

KRİPTODA RİSK FAZLA 

Kaynaklara göre Gensler, CNBC'ye Bitcoin'in bir emtia olduğunu söylemek istediği tek kripto para birimi olduğuna dikkat çekti. Bloomberg'in kıdemli borsa yatırım fonu ( ETF ) analisti Eric Balchunas, Gensler'in Twitter'da “Kriptoda çok fazla risk var ama klasik menkul kıymet piyasalarında da risk var. Fark, ilkinde dolandırıcılık ve manipülasyondan korunmak için herhangi bir kural veya açıklama olmamasıdır” ifadeleri kullandığını belirtti. 

Bitcoin de 10 milyar dolarlık kayıp! Yatırımcılara büyük şok! 

Gensler, açıklamasında şimdilik Bitcoin ETF'si olmayacağını doğrularken, açıklamalarının ardından kripto paralarda dalgalanma yaşandı. CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, piyasa değerinden yaklaşık 10 milyar doları silerek tepki gösterirken, değer 405 milyar dolardan 394 milyar dolara düştü. 

Teknolojioku'dan Erhan Doğru'nun haberine gmre; bu arada Gensler, halkı bazı dijital varlık borsalarının aslında kendi müşterilerine karşı bahis oynayabileceği uyarıları yaparken,  SEC, kripto şüpheciliğinin ön saflarında bulunmasıyla dikkat çekiyor. 

Bitcoin de 10 milyar dolarlık kayıp! Yatırımcılara büyük şok! 

Finans analizleriyle sık sık gündeme gelen  Finbold, Haziran ortasında, SEC patronuna ilişkin, son piyasa düşüşünü endüstriyi daha iyi düzenleme ihtiyacının “aciliyeti” için bir argüman olarak kullandığına ve  bunun “ yatırımcı korumasıyla ilgili bir aciliyet” olduğuna dikkat çekmişti. 

BİTCOİN'DE SON DAKİKA

Bunların yanı sıra, Bitcoin son yıllarda en trend gündem konularından oldu. 'Bitcoin (BTC) bugün ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı birçok yatırımcı tarafından araştırılıyor. Bitcoin, 28 Haziran saat 12:46 itibarıyla 21.121 dolar seviyesinde.

A101'den şok eden hamle, bu sefer de tekne satıyor! İsatek Aras Fiber Tekne satışta! 28 Haziran 2022 fiyat listesi...

İŞKUR duyurdu! Bunu çoğu kişi bilmiyor! Başvuru yapmayan alamıyor! 4 bin 428 liraya kadar prim...

Her dediği bir bir çıkan İslam Memiş bakın 'Size bir sürprizim olacak' deyip neler söyledi? Flaş gram altın açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön