19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez yatırımcıları ile buluştu!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez yatırımcıları ile buluştu!

Cem Muratoğlu, yatırımcılara büyük önem verdiklerini belirterek, "Aklınıza gelecek her türlü ihtiyacı karşılamak için buradayız. Türkiye pazarındaki yatırımcılara her türlü desteği vermek zorundayız" dedi.



Odeabank Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Muratoğlu, yatırımcılara büyük önem verdiklerini belirterek, "Aklınıza gelecek her türlü ihtiyacı karşılamak için buradayız. Türkiye pazarındaki yatırımcılara her türlü desteği vermek zorundayız" dedi.


Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) desteğiyle sektöre yeni bir ivme kazandırmak için "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.


Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırımcı ve aracılık şirketinin katıldığı etkinlikte konuşan Muratoğlu, Lübnan çıkışlı Odeabank'ın Bank Audi Grubu'nun üyesi olduğunu, bu ismi sadece Türkiye'de taşıdığını, her türlü bankacılık hizmetini sunan Odeabank'ın 5 ayda küresel bir hale geldiğini söyledi.


Muratoğlu, Türkiye'ye 3 yıl önce gelerek sıfırdan başladıklarını dile getirerek, "Biz geldiğimizde Türkiye'de 48 banka vardı. Biz 49'uncu olarak kurulduk ancak şu anda Türkiye'deki 10'uncu büyük bankayız. 3 yılda 10'uncu büyük özel banka haline geldik. Krediler açısından 10'uncu, depozito açısından 8'inci sıradayız" diye konuştu.


Yeni gelinen bir ülkede her zaman risklerle karşı karşıya kalınabileceğini aktaran Muratoğlu, "Ancak biz 'Çok çalışacağız' dedik ve bu hale geldik. Türkiye'de yatırım şartlarını yerine getirdiğiniz takdirde gençlerin büyük pay sahibi olduğu 80 milyonluk nüfusa sahip bu ülkede büyük fırsatlar yakalayabiliyorsunuz" değerlendirmesini yaptı.


- "Dünyadaki yenilik ve gelişmeleri bankaya entegre ediyoruz"


Muratoğlu, bankasının yenilikleri hakkında bilgi vererek, klasik bankacılıkla gelecek bankacılığını bir araya getirdiklerini anlattı.


Her yerde şubelerinin görülemeyebileceğini ancak kısa süre sonra Türkiye'deki 55'inci şubelerini İstanbul'da açacaklarını ifade eden Muratoğlu, 10 milyar dolarlık bir banka olduklarını, dünyadaki yenilik ve gelişmeleri bankalarına entegre ettiklerini söyledi.


- "Türkiye pazarındaki yatırımcılara destek vermek zorundayız"


Muratoğlu, şu anda Odeabank'taki hesapların toplamının 24 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Biz, müşterilerimize bütün bankacılık ürünlerini sağlıyoruz. Fırsatları iyi değerlendiriyoruz. Sizin gibi yatırımcılara her türlü önemi vermenin gerektiğini bilen bir bankayız. Odeabank olarak aklınıza gelecek her türlü ihtiyacı karşılamak için buradayız" ifadelerini kullandı.


Muratoğlu, bazı Körfez ülkelerinde operasyonlarını sürdürdüklerini dile getirerek, "Türkiye pazarındaki yatırımcılara her türlü desteği vermek zorundayız" dedi.


Bankanın, gayrimenkul sektörüne ilişkin ürünlerinden bahseden Muratoğlu, Türkiye'de oturma izni olmayan müşterileri için bile "Odea Mortgage" ürünleri bulunduğunu da sözlerine ekledi.


- Çekici: "Sizi, Türk misafirperverliğini tanımaya davet ediyorum"


Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme AŞ Kurucusu ve Yönetici Ortağı Neşecan Çekici de Türklerin misafirperverliklerini anlattı.


Türkiye dışında "Türk gibi misafirperver" şeklindeki deyişe dikkati çeken Çekici, bu durumun ülkeye gelen yabancıların ilk dikkatini çeken noktalardan birisi olduğunu söyledi.


Çekici, sadece kazancı nedeniyle değil gördüğü misafirperverlik sebebiyle yatırımından memnun kalanların bulunduğunu belirterek, "Ülkemize yatırım yaparsanız büyüyen piyasada kar edeceksiniz. Bunun kadar önemli diğer konu ise Türkiye'deki konukseverliğe tanık olmanız. Sizleri, hem birey hem şirket olarak Türkiye'nin konukseverliğini tanımaya davet ediyorum" diye konuştu.


Timeturk 


Geri Dön