19 / 04 / 2024

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Bitcoin düşüş sinyalinin başladığını işaret eden ‘ölüm kesişimi’ne doğru giderken, ABD'de açıklanan enflasyon verileri ile yönünü değiştirdi. Bitcoin 43 bin 925 dolara kadar yükseldi.



Bitcoin, piyasalarda düşüş trendinin başlayacağının işareti şeklinde belirtilen ‘ölüm kavşağı'na doğru yol alırken; ABD'de yüzde 7 ile 1982'den bu yana en yüksek enflasyonun açıklanmasından sonra hareketini yükseliş yönüne doğru çevirdi. Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; Bitcoin dakikalar içinde 43 bin 400 dolardan 43 bin 925 dolara kadar çıktı. ABD'de açıklanan son enflasyon verisi yatırımcıların beklentisinden iyi oldu. Aralık'ta senelik enflasyon yüzde 7 oldu ve 40 senelik rekor kırıldı. Fakat piyasalar enflasyonun daha yüksek gelmesini öngörüyordu.

Bitcoin e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Yatırımcıların günlük kazancı yüzde 5.6'ya yükseldi. Ethereum da yükselerek 3 bin 377 dolara ulaştı ve günlük kazançlarını yüzde 8'e yükseltti. Bitcoin pazartesi günü sert bir değer kaybıyla Eylül ayından bu yana ilk kez 40 bin doların altına gerilemiş, salı günü ise 42 bin doların üzerinde kalmak için çabalamıştı. 

ABD enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında kripto para piyasası yüzde 3.3 değerlendi ve 2 trilyon 196 milyar dolara ulaştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön