18 / 04 / 2024

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Bitcoin düşüş sinyalinin başladığını işaret eden ‘ölüm kesişimi’ne doğru giderken, ABD'de açıklanan enflasyon verileri ile yönünü değiştirdi. Bitcoin 43 bin 925 dolara kadar yükseldi.



Faiz artış hızı ve şiddeti ana tema olacak

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart'ta başlayarak faizleri 2022'de 3 defa yükselteceğini öngörüldüğünü dolayısıyla ana temanın, faiz artış hızı ve şiddetinin önem arz edeceğine dikkat çeken Dr. Tuğberk Çitilci, hem ons altın hem de ons altından rol çalan kripto varlıkların bu gelişmelerden etkileneceğinin altını çizdi.

Bitcoin e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Çitilci, “ABD'de enflasyon yüksek tek hanelerden çift haneye doğru giderse ve Fed faiz artırımlarında geç kalacak olursa Amerikan ekonomisinde başka bir senaryo konuşulmaya başlanır ve kripto varlıklarda negatif etki yapar” açıklamasında bulundu.

Bitcoin ne kadar?

Bitcoin ise aynı süre zarfında piyasaların altında da olsa yükselmeyi sürdürdü. BTC'nin fiyatı yüzde 2.2 yükselişle 43 bin 782 dolar olurken piyasa hakimiyeti ise yüzde 37.72'ye düştü.

Ethereum ne kadar?

Ethereum ise yüzde 3.3 değerlendi. ETH'nin fiyatı 3 bin 347 dolara yükseldi. 

Ripple ne kadar?

Ripple da artan para birimleri arasında yer aldı. XRP'nin fiyatı yüzde 3.5 arttı ve 79 centi geçti. 

Dogecoin ne kadar?

Dogecoin de yatırımcısının yüzünü güldürdü. Fiyatı yüzde 13.3 artaran DOGE, 17 centin üzerine çıktı. DOGE ayrıca piyasa değeri bakımından en büyük kriptolar sıralamasında da bir basamak daha çıkarak 11. sıraya yerleşti.

Kripto paralarda TL ile yapılan işlemler dolar ve Euro’yu geçti!

Kripto paralara vergi getirilmeli mi?

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?

Araba alacaklara büyük fırsat! 35 bin liraya kadar indirim yapılacak!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön