26 / 04 / 2024

Bitlis'teki metruk binalar yıkılıyor!

Bitlis'teki metruk binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bitlis Belediyesi, vatandaşların talep ve şikayetleri doğrultusunda şehirde tehlike arz eden metruk yapıları yıkmaya devam ediyor.



 

Bitlis Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bitlis’te metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumda bulunan terkedilmiş yapılar, gelen talep ve şikayetler doğrultusunda tek tek yıkılıyor. 

Bitlis'te yanma ve yıkılma tehlikesi bulunan, başıboş hayvanların, madde bağımlı insanların ve yasa dışı işleri meslek haline getirmiş kişilerin mesken tuttuğu, özellikle de küçük yaştaki çocuklar için çok büyük risk taşıyan terkedilmiş yapılar halk sağlığını ve güvenliğini önemli derecede tehdit altına alıyor. Bitlis Belediyesi, bu tür özellikleri taşıyan kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek sahipleri ile iletişime geçiyor ve yapı sahiplerinin rızasını aldıktan sonra yıkıyor.

Kentteki yıkım çalışmalarını yakından takip eden mahalle sakinleri Bitlis Belediyesi'nin böyle bir çalışma yapmasından memnuniyetlerini belirterek, yıllardır sorun haline gelen metruk evleri yıktığı için Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’na teşekkürlerini sundu.


Geri Dön