28 / 03 / 2024

Blokeli çek emlak satışı!

Blokeli çek emlak satışı!

Gayrimenkul satışlarında alıcı ve satıcı arasındaki ücret alışverişi blokeli çekle yapılabiliyor. Buna göre blokeli çek emlak satışı nasıl oluyor? Blokeli çek nedir ve nasıl düzenlenir?



Blokeli çek emlak satışı!

Çeklerin güvenle karşılanmasının ve aynı şekilde tedavülünün temin edilmesi ve ekonomik zorunlulukların ortaya çıkardığı blokeli çek emlak satışı nda sıkla karşımıza çıkan bir uygulama niteliği taşıyor.


Blokeli çek ile, alıcı ve satıcı arasındaki dolandırıcılık riski en aza indirgenmiş oluyor. Öyle ki blokeli çek ile çekin karşılığının çıkmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Çünkü söz konusu çek, banka tarafından onaylanmış olup; üzerinde "Karşılığı mevcuttur." gibi açıklayıcı ibare konuyor.


Ancak, bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey oluyor. Emlak satıcısı olarak, alıcının size verdiği çekin renki fotokopi ya da sahte olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.


Blokeli çek talimatı..

Emlak satışı için bloke çek düzenlemesi, alıcının parasının bulunduğu bankaya gitmesi yeterli oluyor. Hesaptaki paraya bloke koyularak şube çekinin de temin edilmesi ile, blokeli çek alınmış oluyor. Tapudaki işlemler sırasında alıcı söz konusu blokeli çeki gayrimenkul satıcısına veriyor. Şube de kendisine çeki getiren kişiye söz konusu parayı ödüyor.



Bloke çek nasıl düzenlenir?
Gayrimenkul satışında bloke çek!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön