25 / 04 / 2024

Bodrum'da 750 metre derinlikte termal su bulundu!

Bodrum'da 750 metre derinlikte termal su bulundu!

Bodrum Jeotermal Demeği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı.Bodrum'da 750 metre derinlikte termal su bulundu.



Bodrum Jeotermal Demeği ile özel bir şirket tarafından Akyarlar Mahallesi Aspat Dağı mevkisinde 6 ay önce jeotermal kazı çalışması başlatıldı. Kazı sonucunda 750 metre derinlikte tedavi edici özelliği olduğu belirtilen termal suya rastlandı. Varlık, iki yıldan bu yana sürdürdükleri proje kapsamında başlattıkları sondaj çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Varlık, "Ekiplerce bölgede etütler yapıldı. Taranacak noktalar tespit edildi ve bu bölgede çalışma yapma kararı alındı" dedi. Yasal süreçleri tamamladıktan sonra tesislere termal suyu dağıtmayı amaçladıklannı dile getiren Varlık, şöyle konuştu: "750 metre derinlikten su çıkardık. Şimdi kuyu temizlik çalışması yapıyoruz. Suyun içerisinde kayaların mineralli tuzunu da gördük. 

Belli oranda tedavi edici unsurlan arasında tuz, kükürt ve demir bulunuyor. Suyun sıcaklığını çalışma sırasında soğuk su verilmesi nedeniyle ölçemedik. Çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun sıcaklığı ölçülecek ve tahlil yapılarak Sağlık Bakanlığı vasıtasıyla kaplıca alanı ilanına gidilecek. Yapılan, Bodrum'da 12 ay turizm için giriş kapısıdır."


Günboyu


Geri Dön