27 / 04 / 2024

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'un en önemli sorunlarından biri sağlık tesislerinin yetersizliği olarak görülüyor. İlçede başlayan 150 yatak kapasiteli hastane inşaatı 2019'da durmuştu, şimdi ATR Yapı Proje tarafından yeniden başlatıldı. İnşaatın önümüzdeki yaza tamamlanması öngörülüyor. 



Bodrumlular ve Bodrum müdavimleri bilir. Özellikle yaz döneminde turizmin en hareketli bölgelerinden biri konumunda olan Bodrum'un en önemli sorunlarının başında ilçedeki sağlık tesisilerinin yetersizliği gelir. 

Para'da yer alan habere göre; markalı özel hastanelerin yatırımları da yetersizdir. Devlet de ilçedeki hastane ihtiyacının görmüş olmalı ki Sağlık Bakanlığı 150 yatak kapasiteli bir hastane inşaatını başlatmıştı. 2017'de 42 milyon TL bedelle ihalesi yapılan hastanenin inşaatını Diy-Mar İnşaat üstlenmişti. Ancak ihale süreci istenildiği gibi gitmedi. Bilinmeyen birnedenle yüzde 59'u tamamlanan inşaat 2019'da durdu. Öğrendiğimize göre, ihale yeniden yapılmış. Hastanenin yapım işini çok tanıdık bir isim üstlenmiş. Trabzonspor Kulübü eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ait İstanbul Pendik merkezli ATR Yapı Proje Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yarım kalan inşaatı tamamlayacakmış. İnşaat yeniden başlamış. Hacı osmanoğlu, inşaatı önümüzdeki yaza tamamlamayı öngörüyormuş. 

Hastane yeni turizm sezonuna yetişirse Bodrum'un önemli sorunlarından biri bir ölçüde çözülmüş olacak. Hem de çürümeye terk edilen hastane inşaatı ekonomiye ve sağlık sektörüne kazandırılmış olacak. 


Geri Dön