26 / 04 / 2024

Bodrum'daki konut projelerine yıkım denetimi!

Bodrum'daki konut projelerine yıkım denetimi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hafta sonu Bodrum’a kaçak yapı denetimine gidecek. Kurum, firmaların projelerinde yer alan kaçak yapıları yıkıp yıkmadığını denetleyecek.



Yaklaşık 1 ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Bodrum’da kaçak yapılar kapsamında başlatılan mücadelede, imara aykırı inşaat tespit edilen projeler mühürlendi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; projelere belediyeler tarafından tebligatlar gönderilip, imara aykırı bölümlerin yıkımı amacıyla 1 ay süre verildi. Sürenin sona ermesiyle Bakan Murat Kurum ikinci kez denetimlerine başlayacak. Bakan Kurum, firmaların projelerinde yer alan kaçak yapıları yıkıp yıkmadığını denetleyecek. Yapılan incelemeler sonucunda uyarılara uymayan firmaların yıkımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılacak. 

6 PROJEDE YIKIM BAŞLADI

Bakanlık yetkilileri tarafından alınan bilgiye göre Bodrum’da 100 kişilik ekip tarafından hayata geçirilecek denetimler sonrasında Yalıkavak, Gündoğan, Gölköy, Gümbet, Yalıçiftlik, Göltürkbükü’nde 2 bin 80 konut ve 6 otel projesi incelendi. Bu denetimlerde 75, denizsel alanda ise 24 adet kıyı yapısına yönelik tutanak işlemleri yapıldı. Mühürlenen projelerin 6’sında ilgililer tarafından aykırılıkların gerek proje revizyonu gerekse yıkım yapılıp giderilmesi için işlemler gerçekleşti.

Firmaların bir kısmı imara aykırı bölümlerini yıkarken bir kısmı Bakanlık desteğiyle yıkım işlemlerine başlıyor. Hafta sonu 1 aylık süreyi dolduran ve gerekli işlemleri yapmayan projelerde yıkımlar başlayacak.
 

Bodrum'da 4 proje daha mühürlendi!

Bodrum'da mühürlenen 21 projeye tebligat gönderildi!


Geri Dön