25 / 04 / 2024

Bodrum'un en özel koylarından birinde: Nef Reserve Gölköy!

Bodrum'un en özel koylarından birinde: Nef Reserve Gölköy!

Bodrum'un en özel koylarından Cennet Koyu'nun hemen yanında yer alan Nef Reserve Gölköy, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Emre Arolat'ın tasarladığı, Herman Salm'ın da peyzaj tasarımını yaptığı bu butik proje 38 villadan oluşuyor...



Nef’in Reserve segment projeleri kusursuzluğu, kaliteyi ve özel olmayı hayatınızın ayrılmaz birer parçası haline getiren, dünyanın en iyi tasarımcılarının imzasıyla farklılaşan ve size her anınızda ilham veren fikirlerle dolu bir yaşam sunuyor. Nef Reserve Gölköy, deniz kıyısında, el değmemiş 250 metre özel bir kumsala sahip. Çam ve zeytin ağaçlarının buluştuğu açık bir ormanlık araziden, mavi sessizliği anlatan geniş bir koy manzarasına bakan butik proje, “Proje, denizden baküdığında kendini çevreleyen doğal manzara içerisinde ihtişamlı bir şekilde dikkat çekmek için değil, onunla bütünleşip doğayla bir arada yaşamak için tasarlandı” diyen Emre Arolat’ın mimarisine ve dünyaca ünlü tasarımcıların dokunuşlarına sahip...

Dört mevsim güneş alan bölgenin ikliminden de en iyi şekilde yararlanmak için çalışılan Nef Reserve Gölköy projesine doğayla bir bütün olan tasarım anlayışı hayat verdi.

Forbes’te yer alan habere göre; Her biri büyük bir zarafet, incelik ve güzellik barındıran villalar, projenin içinden geçen yollar ve ayrıcalıklı bir yaşam için gerekli olan tüm imkanlar, bölgenin doğal yapısıyla uyum içinde projedeki yerini aldı.

Projenin yerleşiminde, bölgedeki ağaçlar ve mevcut topografık özellikler korunmuş olup doğal örüntüyle iç içe tasarlanan evler, arazinin doku ve eğimine uyum sağlayarak bulunduğu yerle bütünleşecek şekilde planlandı. Dış ve iç mekanlar arasındaki şeffaf geçişler ise Bodrum’un göz alıcı doğasını gece gündüz doyasıya yaşamanızı sağlıyor. Her açıdan büyüleyici çizgilere sahip tasarım, hem villanızdan karşınızdaki koya hem de koydan evinize doğru muhteşem manzaralar sunuyor. Böylece Nef Reserve Gölköy’de hem doğanın renkleri yaşam alanlarına taşmıyor hem de denizden bakıldığında yapılar, içinde yer aldıkları doğanın bir parçası olarak görünüyor. En ince ayrıntısına kadar tasarlanmış projedeki bu villaların özel olarak tasarlanan terasları, cam kapıları ve duvarları, Ege kıyılarının doğal güzelliğini evinize taşıyor.

Projedeki bitki örtüsü ve peyzaj tasarımını hayata geçiren peyzaj mimarı Herman Salm, arazideki mevcut çam ağaçlarının yerlerinin korunmasını, projedeki en önemli ölçütlerden birisi olarak belirlemiş. Yapıların sadece yerleşim stratejileri değil, aynı zamanda mekansal ve kitlesel kompozisyonları da bu
bağlamda ele alınmış. Her ev, büyük bir titizlikle, tek tek tasarlanmış ve ağaçların doğal dokusuyla ilişkilen-dirilmiş. Gerek proje tasarımında, gerekse evlerin ve erişim yollarının yerleşiminde, mevcut ağaçların korunması için azami özen gösterilmiş.

Nef Reserve Gölköy’ün yaşam alanlarında da, Ege’nin kendine has natürel dokuları, yalın modernizmi ve sıcakkanlı düzeni kendini gösteriyor. Genel yaklaşımın bir parçası olarak benimsenen parçalı yapı dili, kullanılan doğal ve dokulu malzeme paletiyle zenginleştirilmiş. Bu ayrıcalıklı ve butik proje; su, ahşap ve taş gibi doğal elementleri bir araya getirmek üzere tasarlanmış. Bu elementlerin yanı sıra geniş cam pencere ve kapılar, katlı teraslar, uzanıp giden saydam duvarlar ve güneşi yansıtan havuzlar sayesinde villalar yalnızca muhteşem deniz ve doğa manzaraları sunmakla kalmıyor, aynı zamanda doğayı evin içerisine taşıyor.

Sakinleri için lüksü ve huzur dolu yaşamı, özel ayrıcalıklarla birlikte sunan Nef, projenin yönetimi için dünyanın en özel noktalarında misafirlerine lüks deneyimi yaşatan Banyan Tree Otel Grubu ile anlaştı. Standart hizmetlerden temizlik, kuru temizleme ve alışveriş gibi hayatınızı kolaylaştıracak hizmetlere, Banyan Tree dokunuşuna sahip Catering, Özel Şef, Aqua Bar ve SPA, 7/24 Butler ve Concierge servisleri gibi size kendinizi ayrıcalıklı hissettirecek ve ilham verecek hizmetlere kadar her şey burada sizi bekliyor.

Web: https://www.nef.com.tr/


Geri Dön