25 / 04 / 2024

Boğaziçi Köprüsü'nde maraton hazırlıkları devam ediyor!

Boğaziçi Köprüsü'nde maraton hazırlıkları devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 17 Kasım’da 35. kez koşulacak Avrasya Maratonu’ nun adını dünyanın büyük maratonlarını dikkate alarak “Vodafone İstanbul Maratonu”na çevirdiklerini açıkladı....




Beylikdüzü’nde İETT’nin 100 yeni otobüsünün hizmete alınması törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilere Avrasya Maratonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.


17 Kasım’da 35. kez koşulacak Avrasya Maratonu’nun adını dünyanın büyük maratonlarını dikkate alarak “Vodafon İstanbul Maratonu”na çevirdiklerini açıklayan Başkan Kadir Topbaş, “Dünyanın diğer kentlerindeki maratonları dikkate alarak bu düzenlemeyi yaptık” dedi.


Maratona dünyaca tanınan uluslararası atletlerin de yer aldığı 30 bin sporcunun katılacağını ifade eden Kadir Topbaş, etkinliğin dünyada önemli bir sportif değere ulaştığını ve İstanbul’un tanıtımına önemli katkılar sunduğunu söyledi.


Boğaziçi Köprüsü'nde risk oluşmaması için tedbirler aldıklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Bu yıl da 100 binin üzerinde katılım beklenen maratonda, katılımcılara küçük gruplar halinde 15'er dakikalık aralıklarla köprüye giriş izni verilecek. Köprü üzerinde bekleme yapılmadan, belirli bir yürüyüş içerisinde geçişimizi sağlayacak bir sistem getiriyoruz” dedi.


Dünyanın büyük şehirlerinde yapılan maratonları takip ettiklerini ve bunu dikkate alarak Avrasya Maratonu’nda bu sene bazı değişiklikler yapacaklarını dile getiren Topbaş, şöyle konuştu;


“Maraton için her türlü trafik ve lojistik tedbirleri aldık. Bütün ulusal ve dünya televizyonları İstanbul'dan canlı yayın yapmak suretiyle İstanbul'un tanıtımına da önemli katkı sağlamış olacak. Diğer taraftan kentte yaşayanlar da sağlıklı yaşam anlamında bu maraton koşusuna katılacak, Asya'dan Avrupa'ya geçme heyecanını yaşayacak. İstanbul Maratonu’nda şehrimiz için önemli kazamınlar var. Hizmet sektörü başta olmak üzere İstanbul’a önemli bir girdisi de bulunuyor. Maratonun kentin reklamına katkısı ise değeri ölçülemeyecek kadar büyük.”


İBB


Geri Dön