26 / 04 / 2024

Bolu Hokey Sahası için yeniden ihale düzenlenebilir!

Bolu Hokey Sahası için yeniden ihale düzenlenebilir!

Bolu'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa ettirilen Çim Hokey Sahası bir yılda inşa edilecekti. Ancak, 9 Mayıs'ta teslim edilmesi gereken saha için tek bir çivi bile çakılmadı.



Türkiye’de sadece Konya ve Osmaniye’de bulunan sentetik çim hokey sahalarından biri Bolu’ya yapılacaktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aşağısoku Mahallesi’nde inşa edilecek olan hokey sahası için ihaleye çıktı. İhaleyi 2 milyon 844 bin TL ödeyerek Naliya Mühendislik kazandı. 

Sözcü'de yer alan habere göre, firma 9 Mayıs’ta müdürlük ile sözleşme imzaladı. Yer teslimi 14 Mayıs’ta yapılan sahanın inşa çalışmalarının başlaması ve 360 günde bitirilmesi gerekiyordu. Ancak sahanın yapımına hiç başlanılmadı.

9 Mayıs 2019’da söz konusu hokey sahasını teslim etmesi gereken firma 2019 yılının başında fesih dilekçesini müdürlüğe sundu. Sözleşmeyi feshetmek isteyen firmanın talebi bakanlığa iletildi. Bakanlık söz konusu talebi yerinde bulursa firma ile yapılan sözleşme herhangi bir ceza uygulanmadan bitirilecek. Bakanlık hokey sahası için daha sonra yeniden ihaleye çıkacak.

Bolu İl Gençlik ve Spor Müdürü Şerafettin Çilkara, 'Ben göreve ocak ayında başladım. Firma bize fesih dilekçesini sundu. Bugüne kadar bölgede herhangi bir çalışma yapmamışlar. Konuyla bakanlık ilgileniyor' dedi.

 

KentPlus Yalova projesinin ihalesi iptal edildi!


Geri Dön