29 / 03 / 2024

KentPlus Yalova projesinin ihalesi iptal edildi!

KentPlus Yalova projesinin ihalesi iptal edildi!

Konkordato sürecinde bulunan Emay İnşaat’ın 2016'da EPP’den aldığı dev ihale iptal edildi. Yalova’da yer alan 383 bin 500 metrekare arazi üzerinde 400 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek proje için yeniden ihaleye çıkılacak.



Emay İnşaat’ın, eskiden  TOKİ  iştiraki olan hali hazırda Emlak Konut GYO bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş (EPP)'nin 2016'da aldığı ihale tasfiye edildi.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, yatırım maliyeti 400 milyon dolar (2.4 milyar lira) olan KentPlus Yalova adlı proje, Emay İnşaat girdiği finansal sıkıntı sebebiyle askıya alındı.

Arazi sahibi EPP, bu sene teslim edilmesi gereken ancak inşaat seviyesi yüzde 26.34'te kalan proje için arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yeniden ihaleye çıkacak.

KentPlus Yalova projesinin ihalesi iptal edildi!

PROJEDE NELER OLACAKTI?

383 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek enize sıfır karma projede; 163 blokta 1001 konut, alışveriş merkezi, 500 yatak kapasiteli üç termal otel, sağlık merkezi, okul, sosyal alanlar bulunacağı duyurulmuştu. Deniz ve doğa manzaralı olmak üzere 60 farklı tipten meydana gelecek. 230 bin metrekare peyzaj alanı, 1200 metrekarelik gölet de bulunacaktı.

KUVEYTLİLER ORTAK OLMUŞTU

Merkezi Londra'da olan Kuveytli Tangible Holding bünyesindeki 15 grup şirketinden biri olan Tangible Middle East Investments, Yalova'daki KentPlus projesinde yer alan 3 otelden 1'i ve 214 rezidans için 2018 yılında 82 milyon dolarlık ortaklık anlaşması imzaladı. Türkiye'deki ilk ortaklığını yapan Tangible Middle East Investments Körfez ülkelerinde yapacağı yatırımlarda Emay İnşaat'la işbirliği yapma konusunda stratejik işbirliği anlaşması da yaptı.

‘1.2 MİLYAR LİRA BORÇ VAR’

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Çağlar, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada bankalarla borç yapılandırma görüşmesinde olduklarını ve borçlarının vadesini uzatmayı amaçladıklarını açıklamıştı. Toplam borçlarının 2017 itibariyle 1.2 milyar lira civarında olduğunu belirten Çağlar, kur ve faiz artışının maliyetleri artırması ve yavaşlayan konut satışları nedeniyle yapılandırma ihtiyacı doğduğunu belirtmişti. Çağlar 2 milyar lira civarında stok varlıklarının olduğunu söylemişti.

2018'DE KONKORDATO İSTEDİ

Emay İnşaat, Kasım 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talep etmişti. Komiser heyet atanan şirketin konkordato süreciyle ilgili davasının 4 Nisan 2019'da görülen son duruşmasında Emay İnşaat'ın borçlarını ödeyebilmesi için 1 yıllık kesin süre verilmişti.

EPP'yi Emlak Konut GYO şirketi devraldı

Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş, aproje yönetimi, gayrimenkul pazarlaması ve kiralaması, müşavirlik hizmetleri, arsalar üzerinde hasılat paylaşımı modeline dayanan projeler geliştirme için1980 yılında kuruldu. TOKİ iştiraki olan EPP'nin hisselerinin tamamı geçtiğimiz yıl Emlak Konut GYO tarafından 288 milyon TL  bedelle satın alınmıştı.

Emay İnşaat konkordato istedi!

Emay İnşaat'ın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!


Geri Dön