29 / 03 / 2024

Bolu'da 10.7 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

Bolu'da 10.7 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

Bolu İli, Merkez İlçesi, Karaköy Mahallesi'nde yer alan okul binası vasıflı gayrimenkul 10 milyon 784 bin 151 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Bolu İli, Merkez İlçesi, Karaköy Mahallesi'nde yer alan okul binası vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için 10 milyon 784 bin 151 TL bedel isteniyor. 

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Bolu İl, Merkez İlçe, 1764-1765 Parsel, KARAKÖY Mahalle/Köy, çaytarla mevkii Mevkii, taşınmaz bolu merkez karaköy mahallesinde tapunun 1016 parseli olup ifrazen oluşan 1764 ve 1765 parsellerin üzerinde hastane sokak no: 11/3 adresinde bulunan bilim kolejine ait yapılar bulunmaktadır. tapu kaydında 1765 nolu parsel 2.000,12 m² yüzölçümlü dört katlı betonarme okul binası ve arsası vasflıdır.

Kıymeti : 10.784.151,00 TL
1. Satış Günü : 28/05/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 27/06/2019 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : BOLU ADALET SARAYI İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU, 3. KAT MERKEZ BOLU

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. İİK 9. maddesi gereğince ve Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Makamının 04/01/2013 tarih ve 2013/21 sayılı "6352 Sayılı Kanun ile değiştirilen İcra ve İflas Kanununun Uygulanması" konulu yazısı doğrultusunda "İhale Teminat Bedeli dahil her türlü ödemenin İcra ve İflas Dairesinin banka hesabına doğrudan veya havale yoluyla veya internet bankacılığı yolu ile yada anlaşmalı banka olan Vakıfbank tarafından İcra ve İflas dairelerine kurulan POS cihazı üzerinden yatırılması; bu itibarla ihaleye fiziken iştirak edecek veya teklifte bulunacak gerçek veya tüzel kişiler % 20 nakit teminatın Müdürlüğümüzün Vakıfbank Bolu Şubesindeki TR84 0001 5001 5800 7290 4952 47 İBAN nolu Emanet Kasa Hesabı'na katılımcı tarafından TC kimlik veya Vergi Numaraları yazılı vaziyette ihale saatinden önce yatırılması gerekmektedir. Katılımcıların ihale sırasında banka dekontu aslını ibraz etmeleri zorunlu olup, NAKİT TEMİNAT KABUL EDİLMEYECEKTİR. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerinin iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacaktır.)
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/5883 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan


Geri Dön