20 / 04 / 2024

Bolu'ya metrobüs müjdesi!

Bolu'ya metrobüs müjdesi!

İstanbul'da tek hat üzerinde trafiğe neredeyse hiç karışmadan yolculuk imkanı sunarak ulaşımı rahatlatan metrobüs uygulaması Bolu'da da hayata geçirilecek.




İstanbul'da tek hat üzerinde trafiğe neredeyse hiç karışmadan yolculuk imkanı sunarak ulaşımı rahatlatan metrobüs uygulamasının bir kent de daha hayata geçirilecek. Bolu Belediyesi'nde yer alan habere göre, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin tarafından şehre getirilen metrobüs yoğun ilgi görürken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de aracın içerisinde yetkililerden konu ilgili bilgi aldı.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Dönmez, burada vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği  konuşmada, Bolu'nun marka şehir olma yolunda ilerleyen kentler arasında yer aldığını, bugüne kadar yapılan icraatlarla konulan projelerin bunu gösterdiğini, bunun yeterli olmadığını, belediye başkan adayı Fatih Metin ile bu projeleri bir kat daha artıracaklarını, kentte kaliteli bir yaşam için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirtti.

METRO KONFORUNDA


Büyüyen kentlerin sorunlarından birinin de trafik olduğunu söyleyen Dönmez, "Bolu'da muhtemelen çok yoğunluk yaşanmıyor ama şehir büyüdükçe toplu ulaşımda bir ihtiyaç olma zarureti var. Güzel bir proje hazırlamışlar, metrobüs. İstanbul'da yıllardır kullanıyoruz. Neredeyse metro konforunda." dedi.


Geri Dön