23 / 04 / 2024

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Borcu olanlar dikkat! Vergi cezaları artırılıyor

Son dakika gelişmesi... Vergi cezalarının artırılması ve öğrenci affını içeren teklif, torba yasada yer alacak.  Öte yandan akaryakıta vergi artışı talebi de onaylanmadı.



AK Parti'nin memura ek gösterge, öğrenci affı ve bazı vergi suçlarında cezaların artırılmasına ilişkin hazırladığı torba teklifinin içine, akaryakıttan alınan maktu vergilerin de artırılması istendi. 

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Maliye Bakanlığı tarafından talep edilen vergi artışı, AK Parti ekonomi kurmaylarının itirazına takıldı. Maliye’nin tüm ısrarlarına rağmen AK Parti yönetimi akaryakıtta vergi artışını torbaya dahil etmedi. AK Parti kaynakları, akaryakıt fiyatlarının vatandaşı yeterince zor durumda bıraktığı, vergilerin artırılmasının kamuoyuna anlatılamayacağı ifade edildi. Öte yandan TBMM tatile girmeden önce acil çıkması gereken düzenlemeleri torba teklif hâline getirilerek, önümüzdeki hafta başında Meclis’e sunulması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön