27 / 04 / 2024

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı!

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,51 değer kaybı ile birlikte 3.517,75 puandan tamamladı. İşte detaylar…



BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 53,80 puan azalım gösterirken toplam işlem hacmi ise 62,9 milyar TL seviyesinde kayıtlara geçti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,04 şeklinde holding endeksi ise yüzde 2,30 şeklinde değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ise yüzde 1,44 ile orman kağıt, basım en çok kaybettiren de yüzde 4,78 ile iletişim oldu.

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), eylül ayında aylık olarak yüzde 0,4 ve senelik yüzde 8,5 artarak beklentilerin üzerinde yükseliş gösterdi.

Ülkede enflasyon baskısının devam etmesi ile birlikte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikası adımlarını devam ettireceğine yönelik fiyatlamaları güçlü kılıyor.

Söz konusu olan verinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda da yüzde 84 ihtimalle Fed'in kasım ayında 75 baz puan faiz artıracağı düşünülürken aralık ayı toplantısı için öngörüler 50 baz puan ile 75 baz puan seyirlerinde kalmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön