20 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da kaybetmemenin tek sırrını açıkladı!

Borsa İstanbul’da kaybetmemenin tek sırrını açıkladı!

Borsa İstanbul’da bankacılık sektörü liderliğinde salı günü yaşanmış olan sert düşüş yatırımcılara hisse senetlerinin yüzünün diğer taraftarını gösterdi. Borsa İstanbul’da kaybetmemenin ise bazı sırları var. İşte detaylar…



Borsa İstanbul, son zamanlarda yoğun bir hareketlilik yaşıyor. Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda yeni ekonomi modeli kapsamı bütününde faizlerin düşük tutulması, tasarruf sahibi kişilerin parasını koruma arayışına itti. Dövize yöneliş Kur Korumalı Mevduat (KKM) ürünü ile durdurulmuş durumda. Parasını KKM’de değerlendiren kişiler kur getirisini garanti altına alsa da oluşan enflasyona karşı şu ana kadar üstünlük elde edebilmiş değil. Getiride alt sınırını enflasyon oranına eşitleyen kişiler için ise hisse senedi veya hisse fonlarından başka kapı yok.

BANKALARDAN SERT FREN

Dünya’dan Ufuk Korcan’ın haberine göre; tasarruf sahipleri kişilerin öne çıkmış olan bu dürtüsü Borsa İstanbul’a olan ilgiyi de artırdı. Borsa İstanbul’da yaşanmış olan rekor artışlar da borsa kervanına yenilerinin katılmasına destek verdi. Fakat borsaya yeni katılan kişiler hisse senetlerinin iki taraflı sert fiyat hareketlerine açık olduğuna geçtiğimiz hafta şahitlik etti. Son haftalarda özel olarak bankacılık hisselerinde yaşanan ralli durumu, endeksi tarihi zirvelerine taşımış ve birikimi olanların ana gündem maddesini borsa yapmıştı. Bir ayda % 200’e varan artışların yaşandığı banka hisselerindeki soluksuz yükseliş ise salı günü yerini sert inişe bıraktı.

 Borsa İstanbul’da kaybetmemenin tek sırrını açıkladı!


Geri Dön