27 / 04 / 2024

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Borsada temmuz ortasında kamu bankaları hisselerinde başlayan olağanüstü yükseliş ve ardından aynı hızda düşüşle ilgili yapılan işlemler sebebiyle yapıldı.



Borsa İstanbul'da temmuz ayı ortasında bir kaç büyük oyuncunun Vadeli İşlemler Piyasası'nda yüksek risk alarak aynı zamanda spot piyasada da alımlar yaparak gerçekleştirdiği ve borsanın bu süreçte yüzde 59 yükseldiği operasyon sonrası 2 haftada ise endeksin yüzde 14 zarar etmesi i ile son bulmuştu. Yapılan bu işlemler borsa genelinde olumsuzluklar yaratarak hafif bir sistem riskine dönüşmüştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığına dair ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiaları gereğince soruşturma başlattı.

Söz konusu usulsüzlük soruşturması kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

 Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

ARALARINDA BÜYÜK YATIRIMCILAR VAR

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında borsanın büyük yatırımcılarından Mehmet Akdere, Ahmet Can Teoman ile Bekir Sani Karayal'ın akrabaları Tunç Karayal, Eda Karayal Necip Kaan Karayal da bulunuyor.

Diğer gözaltına alınan isimler  arasında Barış Aşçıoğlu, Hakan Gençoğlu ve Berke Arpacı var.

Yurtdışında olduğu ifade edilen Nihat Kılınç ve Poyraz Teoman ise gözaltına alınmak için aranmaya devam ediyor.

Peki, Gözaltı gerekçesi nedir? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön