29 / 03 / 2024

Borsada metrekare satışı gayrimenkulü uçuruyor!

Borsada metrekare satışı gayrimenkulü uçuruyor!

Borsada metrekare satışı gayrimenkulü uçuracak. Konut veya ticari ünitelerin metrekareleri artık borsada alınıp satılabilecek....



Borsada metrekare satışı gayrimenkulü uçuracak. Konut veya ticari ünitelerin metrekareleri artık borsada alınıp satılabilecek. SPK konu ile ilgili şartları belirledi. Uzmanlar düzenlemenin gayrimenkule yabancı girişlerini hızlandıracağını dile getirdi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gayrimenkul sertifikası ihraana yönelik esaslar ve kuralları belirledi. Buna göre ihraca çıkacak inşaat firmaları ihraca konu olan projenin yüzde 50'sini ihraç edebilecek. Gayrimenkul sertifikaları yurtdışında veya yurt içinde halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satış suretiyle ihraç edilebilecek. Ancak halka arz edilerek gerçekleştirilecek ihraçlarda, banka garantörlüğü aranacak. 


Banka bloke edecek Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi düzenlenmesi halinde gayrimenkul Cezalar ağır Emlak fiyatlarını yukarı çeker Yurtdışı piyasalarda benzer uygun yatırım amaların sık yapıldığını çekecek. Bunun lar İnşaat Yönetim Kurulu Başkan V' P Ronu gayrimenkullerın Serdar İnan, gayrimenkul ssertifikanın Türkiye'yi temsil etmesi lazım. 3 uncu sertifikasıyla sektöre köprü ve havalara  büyük söyledi. lhraç gerçek de ihraç edilerek kaynak yaratılabilir' dedi. 


sertifikası yetkili kuruluş nezdinde bloke edilecek. 

Böylece metrekare bazında alım yapan yatırımcının parası güvence altına alınacak. 


Metrekaresi 5 bin liradan çıkan bir projede müteahhit firma kat, cephe gibi şerefiye farklarını da göz Konu ile ilgili görüşlerini bildiren Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz şu bilgileri verdi: "Sertifika ihraçlarının aracı kurumlar ve bankalar nezdinde yapılması cezai şart ödemelerini de garanti altına alıyor. Sertifika ihraç edenin projeyi bitirememesi halinde ödemek zorunda olduğu cezai şart bedelinin tahsili kolaylaşmıştır." önünde bulundurarak fiyatlamayı her bir bağımsız bölüm için ayrı ayrı değerleme şirketlerine yaptırarak ihracı gerçekleştirecek. İhracı gerçekleştiren kuruluş sertifikayı projenin bitiminde geri alabilecek veya elinde sertifika bulunan kişiye bağımsız bölümün tamamını satabilecek. Bu şartlar sözleşmede açık olarak yer alacak. Yani 100 metrekare bir evde yatırımcı 35 metrekarelik sertifikaya sahipse geri kalan 65 metrekareyi geri alım süresi geldiğinde o günkü fiyattan satın alıp dairenin tamamına sahip olabilecek. 


Bugün/Emine Açar



Geri Dön