25 / 04 / 2024

Borsanın geleceği ne olacak! Sınıra dayandı

Borsanın geleceği ne olacak! Sınıra dayandı

Yaşanan son gelişmelerin ardından yukarı seyrini sürdüren Borsa İstanbul, 4000 puan sınırına dayandı. Peki, endeks bu 4000 puan seviyesini aşabilir mi, geçerse yeni hedef kaç puan olur?



Borsa İstanbul’da, banka hisselerinin beraberinde BIST100 Endeksi’nde yeni zirveler denendi. 

3. çeyrek bilanço beklentileri duruma önemli katkı sağladı. Bankacılık dışında ekonomideki büyümenin seyrinin korunuyor olması nedeniyle de sanayi hisselerinde seçici hareketlerle ciddi primler yakalanmış durumda.
Bir süredir analizlerinde 4000 puan seviyesini işaret eden ekonomi yazarı Zeynel Balcı, Hürriyet’teki bugünkü yazısında ise şu tahminlerde bulundu:

“Borsadaki devam çıkış ile birlikte güncel direnç noktaları test ediliyor. İlk destekler 3.850 ve 3.800 noktalarında. Bu seviyelerin altında verilecek destekler ise 3.700 ve 3.600 seviyelerinde yer alıyor. İlk dirençler ise 3.950 ve 4.000 seviyelerinde. Bu noktalar çıkış kanalı direnç seviyeleri olması açısından da oldukça önem kazanmış durumda. Çıkışın devamı için ise 4.000 seviyesinin aşılması gerekecek. Bu durumda sonraki dirençler 4.150 ile 4.200 ve 4.500 ila 4.750 seviyelerinde görülüyor. Çıkış hareketi ise gücünü koruyor.”
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön