05 / 05 / 2024

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi

BOTAŞ erteleme istedi iddiasının ardından Gazprom iki ülkenin doğalgaz borcunu erteledi.



MACAR PARASI DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Bloomberg haber ajansı ise anlaşma hakkında çıkan haberlerde, artmakta olan enerji fiyatlarının Macar ekonomisini etkilediğini ve ülkenin para birimi forintin, değer kaybederek rekor düzeyde düşük seviyeleri gördüğünü belirtti.

Macar parası Forint geçtiğimiz hafta euro karşısında yüzde 4 düşüşle gerilemiş, 2022 yılının başından bugüne kadar yüzde 13’ün üzerinde kayıp yaşamıştı. Böylece macar parası forint, Arjantin pesosu ve Türk Lirasından sonra 2022 yılı için en kötü performans gösteren para birimi oldu.

Bu gelişmelerle birlikte Gazprom'dan Moldova’ya ilişkin açıklama geldi. Moldova'ya bu ay günlük 5.7 milyon metreküp doğalgaz sevk edileceğini belirten şirket, Moldova'nın 2022 boyunca sevk edilen gaza ilişkin ödemelerini sık sık ihlal ettiğini açıkladı.

MOLDOVA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Gazprom açıklamasında, ‘’Gazprom, 20 Ekim'e kadar ödeme yükümlülüğünün ihlali durumunda gaz tedarikini tamamen kesme ve sözleşmeyi feshetme hakkı da dahil olmak üzere tüm haklarını saklı tutmaktadır. Gelecekte, Moldova tarafından sözleşme koşullarındaki değişiklikleri ima eden herhangi bir talep, yalnızca sözleşmeye uygun yapılacak ilaveler şeklinde resmileştirilecektir"

Moldova'da 2022 yılının ocak ayında yeterli miktarda doğal gaz temin edilememesi sebebiyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön