26 / 04 / 2024

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi

BOTAŞ erteleme istedi iddiasının ardından Gazprom iki ülkenin doğalgaz borcunu erteledi.



Rus enerji şirketi olan Gazprom, Macaristan’a ait doğalgaz borçlarını 3 yıllığına erteleme talebini onayladı. Bloomberg haber ajansı, BOTAŞ'ın da Gazprom'dan ödemelerine ilişkin erteleme talep ettiğini iddia etmişti.

Rusya’dan alınmış doğalgaz borçlarına erteleme taleplerine Macaristan ve Moldova da katıldı. Macaristan  medyasında yer alan haberlerde ise  Rusya ile Macaristan önümüzdeki kış için Rus doğalgazı ödemelerinin kısmen ertelenmesi adına anlaşma sağladı.

Bahsi geçen anlaşmada Macar devlet enerji şirketi MVM ile Rus şirketi olan Gazprom arasında imzalandı. İmzalanan anlaşmada, belli fiyatın altında kalan ödemelerin hemen yapılması, belirlenmiş bu fiyatın üstündeki borçların ise gelecek üç ay içerisinde eşit olarak ödemeler şeklinde yapılabileceği belirtiliyor.

Macaristanın hükümet yetkilileri, Gazprom ile yapılan anlaşmanın, ülkenin 3.4 ila 4.5 milyar euro'luk tutarda borcunun ertelenebileceği anlamına gelebileceğini aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön