28 / 03 / 2024

Bozcaada'nın imar planı yenilendi!

Bozcaada'nın imar planı yenilendi!

İlk olarak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90'ını kapsayan tarımsal alanları 'bağ evi ve tarımsal fabrika' adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu...



Geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Bozcaada’nın neredeyse yüzde 90’ında yapılaşmanın öngörüldüğü imar planı yenilendi.


Bozcaada'yı imara açma çalışmaları hız kesmiyor. İlk olarak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90'ını kapsayan tarımsal alanları 'bağ evi ve tarımsal fabrika' adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu.


HALK İPTAL İÇİN YARGIYA BAŞVURMUŞTU


Planın Bozcaada'yı şantiye alanına çevireceğini savunan Bozcaada halkı iptal için yargıya başvurmuştu. Bu dava sürerken Çevre Bakanlığı yeni bir hamle yaptı. 20 Ağustos'ta Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan yeni bir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı hazırladı.


ADANIN YÜZDE 90'I İMARA AÇILACAK


Bu plan da dava konusu olan 1/25 bin ölçekli plan gibi adanın neredeyse yüzde 90'ını imara açmayı hedefliyor. Yeni 1/100 bin plan hazırlanınca da daha düşük ölçekli olan ve yargıda bulunan 1/25 bin ölçekli nazım planı otomatikman iptal oldu.


Sabah 


Geri Dön