19 / 04 / 2024

Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrol fiyatı kaç dolar? İşte 28 Haziran 2022 brent petrol fiyatları

Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrol fiyatı kaç dolar? İşte 28 Haziran 2022 brent petrol fiyatları

Brent petrol fiyatı dün  116,08 dolar seviyesinde işlem görürken günün sonunda 110,98 dolardan tamamladı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol fiyatı kaç dolar? İşte 28 Haziran 2022 brent petrol fiyatı...



PETROL FİYATLARINDA NELER OLUYOR?

Uzmanlar, özellikle Çin ve Hindistan'ın Rus petrolünün en büyük alıcıları haline gelmesi nedeniyle, Rus petrolünün alım satımında tavan fiyat uygulamasının çok zor olacağını savunuyorlar. Öte yandan, Rus petrolünün nakliyesi ile uğraşan Batılı bankacılık, sigorta ve nakliye şirketlerine baskı yapılarak tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilebileceği düşünülüyor.

Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrol fiyatı kaç dolar? İşte 28 Haziran 2022 brent petrol fiyatları

Ayrıca söz konusu yaptırım kararı karşısında Rusya'nın G7 ekonomilerine petrol ve rafineri ürünleri ihracatını durdurmasını engelleyen herhangi bir kısıtlamanın olmayacağı belirtildi.

Öte yandan piyasalar, Suudi Arabistan'ın başı çektiği Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun perşembe günü gerçekleştireceği toplantıya odaklandı

 OPEC üyesi Libya, Sirte Körfezi'nden yapılan ihracatın, üretimi olumsuz etkileyen gösteriler nedeni ile 72 saat içinde durdurabileceğini açıkladı. Ekvator'un da hükümet karşıtı protestolar nedeniyle 48 saat içinde petrol üretimini tamamıyla durdurabileceğini açıklaması arz tarafında yaşanan endişeleri artırıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön