25 / 04 / 2024

Brent petrol fiyatlarında akıl almaz iddia: Varil fiyatı 380 doları görecek

Brent petrol fiyatlarında akıl almaz iddia: Varil fiyatı 380 doları görecek

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 108 dolardan işlem görüyor ancak ortaya atılan son iddia dudakları uçuklatacak cinsten. ABD'li JP Morgan analistleri Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle petrol fiyatlarında görülebilecek yeni seviyeyi açıkladı. İşte akıl almaz iddialar...



ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan uzmanları, Rusya'nın savaş nedeniyle ABD ve Avrupa'nın yaptırımlarına karşılık vererek ham petrol üretiminde vanaları kapatabileceğini ve bu durumda brent petrolün varil başına fiyatının muazzam düzeyde artarak 380 dolara ulaşabileceğini iddia etti.

Brent petrol fiyatları, üretimde arzın daralacağına ilişkin endişelere rağmen piyasalarda küresel ekonomilerin resesyona girebileceğine yçnelik işaretlerin ağır basmasıyla düşmeye başlamıştı. 

G7 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde belirli bir fiyatın üzerinde satılan Rus petrolünün taşınmasına yasak getirilmesinin değerlendirileceği gündeme gelmişti ancak piyasa uzmanlarına göre olası bir tavan fiyat uygulaması Rusya'nın üretimi kısıp ihracatı azaltarak cevap vermesine yol açabilir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön