28 / 03 / 2024

Brent petrolde sert yükseliş! Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin ve motorin indirimi hayal mi oldu?

Brent petrolde sert yükseliş! Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin ve motorin indirimi hayal mi oldu?

ABD ham petrolü ve Brent petrol yeni haftaya yüzde 3 artışla başladı. Peki Brent petrol fiyatı daha da yükselecek mi? Akaryakıt fiyatları düşer mi? Benzin ve motorine indirim gelecek mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...



Mynet'te yer alan habere göre; Price Futures Group Kıdemli Piyasa Analisti Phil Flynn, 1 milyonu aşan bir üretim kesintisi kararının fiyatlara bir taban getirmeye yeterli olacağına dikkat çekti. Oanda Group Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya da petrol fiyatlarındaki düşüş ivmesinin son bulduğunu savundu. Moya, “Enerji piyasasında işlem yapan aktörler küresel yavaşlama endişeleri dolayısıyla bir süredir karamsardı, ancak artık petrol piyasasındaki risklerin yukarı yönlü olduğu söylenebilir” açıklamasında bulundu. 

Brent petrolde sert yükseliş! Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin ve motorin indirimi hayal mi oldu? 

JPMorgan'ın da aralarında olduğu Wall Street bankaları, OPEC+'ın fiyatları istikrara kavuşturmak için üretimi günde en az 500 bin varil düşürmesi gerekebileceğini ileri sürüyor. Bankacılık devi JPMorgan, petrol fiyatlarının dördüncü çeyrekte 101 doları görmesini öngördüklerini dile getirdi. Gerekçe olarak ise arzda sıkılaşmayı işaret etti. 

Goldman Sachs da yükseliş tahmininde bulunan diğer bir kurum olarak dikkat çetki. Bankanın analistleri, Brent'in gelecek sene 125 dolar seviyesine ulaşabileceğine vurgu yaptı. 

Morgan Stanley, fiyat beklentilerinde biraz daha mütevazı tahminde bulundu ve senenin son çeyreğinde petrolün varil başına 95 dolardan işlem görebileceğine dikkat çekti. UBS ise fiyat beklentilerini durgunluk endişelerinin yanı sıra Rus petrolünün Asyalı ithalatçılara süren akışını neden göstererek aşağı yönde güncelledi. Bu aşağı yönlü güncelleme petrolü 110 dolara ulaştırdı ve analistler 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda 125 dolara yükselebileceğine vurgu yaptı.

Brent petrolde sert yükseliş! Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin ve motorin indirimi hayal mi oldu?

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEK Mİ? 

Geçtiğimiz senenin aynı ayında savaş riskinin bile olmamasına karşın 80 dolar seviyesinde olan petrol fiyatları karşısında akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen dolar/TL kuru 8,5  TL'den biraz yüksek işlem görüyordu. 

Akaryakıtın litresi de o dönemlerde 7 TL'den fazlaydı. Bugün gelinen noktada petrol hemen hemen aynı seviyede fakat dolar 18,50 TL seviyesinde seyrediyor. Kurda yaşanan yükseliş sebebiyle uzmanlar akaryakıt fiyatlarında büyük bir gevşemenin şimdilik yaşanmayacağına dikkat çekiyor. 

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında Ekim şoku! İndirim ya da zam geldi mi? Opet, Total, BP, PO 3 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın fiyatları uçurumun kenarından döndü! Yatırımcılar rekor bekliyor! Analistlerden net rakam şimdi geldi

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön