19 / 04 / 2024

Bitcoin tekrar zirveye çıktı!

Bitcoin tekrar zirveye çıktı!

Son haftalarda aşırı inişli çıkışlı bir seyir içinde olan kripto para birimi Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesinin üzerine doğru yükseliş yaşadı.



Bireysel ve kurumsal yatırımcılar tarafından tercih edilen Bitcoin yeniden güçlenme grafiği sergilemeye başladı. Bitcoin fiyatı, global hisse senedi ve tahvil piyasalarının yatışmasından destek alarak dün yine 50 bin dolar seviyesini üzerini test etti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yüzde 21 oranında geri çekilmenin ardından toparlanmaya çalışan Bitcoin fiyatı son 6 gündür ilk kez 50 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı fakat bu noktada tutunamadı ve hafif düşüş gerçekleştirdi.

Bitcoin fiyatı şu sıralarda 49.05 dolar civarında seyrediyor. 50 bin doalr seviyesinin üzerine çıkmasına sebep olarak CBOE'nin VanEcsk'in Bitcoin borsa yatırım fonunu resmi olarak kote etmesi olduğu öne sürüldü.

Bitcoin tekrar zirveye çıktı!

UZMANLAR UYARIYOR

Kripto para analistleri Bitcoin'de oynaklığın azaldığına, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskının devam ettiğine dikkat çekiyorlar ve gidilecek yönün öngörülmesinin zorlaştığına dikkat çekiyorlar.

Bitcoin tekrar zirveye çıktı!

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para birimlerine ilişkin olarak kaygı taşıdığını ve düzenlemelere ilişkin çalışmalar yapıldığını geçtiğimiz gün duyurdu.

Bakanlığın açıklaması şöyle: Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygılarını biz de paylaşıyor. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir.

Bitcoin bugün 46 bin dolar seviyesinde!

Bitcoin'in haftalık kaybı yüzde 14.40!
 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön