29 / 03 / 2024

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.



Türkiye’deki  hassas kurumlarda uygulanan nöbet sistemi ilk defa Diyarbakır’da kuyumculuk sektöründe başladı. 500’e yakın üyesi olan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın aldığı karar doğrultusunda şehir merkezinde 20’ye yakın kuyumcu, hafta sonu işyerlerinin kapalı olduğu günlerde de hizmet verecek.

Bu da oldu! Türkiye nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Peki söz konusu bu karar neden alındı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön