19 / 04 / 2024

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.



Peki söz konusu bu karar neden alındı? Son dönemlerde Diyarbakır’a oldukça fazla turist geldi. Amerika'nın Sesi'nden Mahmut Bozarslan'ın haberine göre, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın hasır bilezik, kişniş kolye gibi şehre has el işlemesi takıların tanıtımı ve turistlerin bu takılara ulaşabilmelerini sağlamak için bu sistemi hayata geçirdi.

Bu da oldu! Türkiye nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

VOA Türkçe’ye önemli açıklamalar yapan DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, turistlerin daha çok ilgi göstermesi sebebiyle, Sur ilçesinde toplamda 6 kuyumcunun nöbetçi olacağını belirtti. Yüksel yaptığı açıklamada  ihtiyaç sebebiyle nöbet sistemini başlattıklarını dile getirerek, “Birçok tarihi eserimiz var, gezmek, görmek isteyenler çok sık gelip gidiyorlar. Biz kuyumcular Oda Başkanlığı olarak yoğun turistlerin ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Ürünlerimizi tanıtmak amacıyla hafta sonları da nöbet sistemi başlattık. Bu da Türkiye'de bir ilk oldu. Gelen misafirlerin ihtiyacını karşılayabilecek Sur ilçesinde 6 esnafa nöbet zorunluluğu getirdik. Öbür semtlerde de ikişer üçerli sistem oturttuk. Bu da bir hizmettir. Çok yoğun bir turistik akını var. Diyarbakır'ın ekonomisi canlanıyor. Biz de buna ihtiyacı olarak gördük hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

Peki alıcı ve satıcılar konu ile ilgili ne düşünüyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön