25 / 04 / 2024

diyarbakır nöbetçi kuyumcu

diyarbakır nöbetçi kuyumcu

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.

Diyarbakır'da bu ay sonuna kadar 242 deprem konutu tamamlanacak!

Diyarbakır'da depremzedeler için yapılan deprem konutlarının çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu ay sonuna kadar 242 deprem konutunun teslim edileceğini belirtti. 

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Diyarbakır Hazro projesi için son 3 gün! 142 yeni konutu kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Hazro projesi için yeni tarihi açıkladı. İşte TOKİ Diyarbakır Hazro projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Diyarbakır projesi için tarih resmen belli oldu! Tek bir ilçeye tam 132 yeni konut geliyor!

TOKİ Diyarbakır 2023 projesi için tarih resmen belli oldu! Tek bir ilçeye tam tamına 132 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

TOKİ Diyarbakır 2023 projesi için beklenen tarih geldi! 132 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Diyarbakır 2023 projesi için beklenen tarih geldi... Tek bir ilçede inşa edilecek 132 yeni konutu sakın kaçırmayın...

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Ayçiçek, çay ve şeker değil! Ekim ayında en çok bir ürün zamda uçuşa geçti! Bakın pişman olmayın

Ekim ayına ilişkin veriler açıklandı. Ekim ayının zam şampiyonu ürünü ayçiçek, çay veya şeker değil bakın ne oldu.

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

TOKİ Diyarbakır'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yeni eğitim yatırımları için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'ın iki ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Diyarbakır Bismil'de 2 yeni okul inşa edecek!

Yeni eğitim yatırımları için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

diyarbakır nöbetçi kuyumcu Haberi

diyarbakır nöbetçi kuyumcu

Türkiye’deki  hassas kurumlarda uygulanan nöbet sistemi ilk defa Diyarbakır’da kuyumculuk sektöründe başladı. 500’e yakın üyesi olan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın aldığı karar doğrultusunda şehir merkezinde 20’ye yakın kuyumcu, hafta sonu işyerlerinin kapalı olduğu günlerde de hizmet verecek.

Peki söz konusu bu karar neden alındı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Peki söz konusu bu karar neden alındı? Son dönemlerde Diyarbakır’a oldukça fazla turist geldi. Amerika'nın Sesi'nden Mahmut Bozarslan'ın haberine göre, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın hasır bilezik, kişniş kolye gibi şehre has el işlemesi takıların tanıtımı ve turistlerin bu takılara ulaşabilmelerini sağlamak için bu sistemi hayata geçirdi.

VOA Türkçe’ye önemli açıklamalar yapan DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, turistlerin daha çok ilgi göstermesi sebebiyle, Sur ilçesinde toplamda 6 kuyumcunun nöbetçi olacağını...