24 / 04 / 2024

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.



Alan da memnun satan da memnun

Söz konusu sistemin ilk nöbetçileri düşüncelerini VOA Türkçe’ye anlattı. Bu uygulamadan memnun kalan kuyumcular, şehre gelen turistlerin şehirle özdeşleşmiş ürünlere daha rahat ulaşabileceklerini dile getirdi. İlk nöbeti tutanlar arasında bulunan Serkan Ay, yaptığı açıklamada bu uygulamanın sektörü geliştireceğini dile getirerek, “Bu haftaki ilk nöbete katıldık. Bunun ileriye dönük daha faydası olacağını düşünüyoruz. Yabancı turistlerin sayısı daha fazla, yerli turistlerin de buna iştirak edeceğini biliyoruz. İleride daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Bu da oldu! Türkiye nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Adana’dan Diyarbakır'a gelen bir grup turist de nöbetçi kuyumculuk sisteminini öğrendiğinde önce şaşırdı sonra da sevindi. Pazar günü olması sebebiyle alışveriş yapamayacaklarını sanan bir grup, nöbetçi kuyumculara giderek, Diyarbakır'a has altın takılar aldı.

2022'de toplamda 2 milyon turist hedefleniyor

Turizm Otel Yöneticileri Derneği tarafından açıklanan resmi verilere göre 2020'de toplamda 376 bin 138 kişi şehri ziyaret etti. Söz konusu bu rakam 2021'de yüzde 47,5 oranında artış göstererek, 445 bin 669 kişiye yükseldi. Özellikle Roma döneminden kalma Zerzevan Kalesinin gün yüzüne çıkması turistlerin şehre olan ilgisini arttıran etkenler arasında yer alıyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, geçen sene Zerzevan Kalesini yaklaşık olarak 217 bin turist ziyaret etmişti. Turizmciler 2022'de şehri toplamda 2 milyon turistin ziyaret etmesini bekliyor.

1 gram bile altını olan yaşadı! Altın yükseliyor! Gram altın ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları 23 Mayıs 2022!

Altın 6 ay sonra işte bu kadar olacak! Ünlü analistlerden son dakika altın açıklaması! 1 gram bile altını olanlar dikkat

Piyasa Kahini İslam Memiş altın için açık açık rakam verdi! Altın bu fiyatı geçerse piyasa altüst olur


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön