19 / 04 / 2024

Bu hafta tüm gözler bu rakamlarda olacak! Kim kazanacak kim kaybedecek?

Bu hafta tüm gözler bu rakamlarda olacak! Kim kazanacak kim kaybedecek?

Merkez bankalarının faiz kararlarının izlendiği geride bırakılan haftanın ardından, ayın son haftası bu kez açıklanacak verilere odaklanılacak. Yurt içinde kapasite kullanım oranı, hizmet sektörü güven endeksi, reel kesim güven endeksi, ekonomik güven endeksi ve dış ticaret verileri izlenecek.



Yurt içinde önemli gündem maddeleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun yapacağı toplantının özeti ve Standard and Poors'un (S&P) olası Türkiye raporu olacak.

HANGİ VERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Pazartesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kapasite kullanım oranlarını ve reel kesim güven endeksi raporunu duyuracak. En son kapasite kullanım oranı yüzde 76,7'ya gerilerken, reel kesim güven endeksi 102,1 seviyesinde hesaplanmıştı (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu, perakende ticaret, hizmet ve inşaat güven endeksi verilerini yayımlayacak. Hizmet sektörü güven endeksi son olarak yüzde 1,3 düşüşle 116,2 puana gelmişti (10.00).

Çarşamba

Çarşamba günü TÜİK, 2021 yılı için uluslararası hizmet ticareti istatistiklerini duyuracak (10.00).

Perşembe

TÜİK, Perşembe günü ise ekonomik güven endeksini açıklayacak. 5 alt endeksin (Tüketici yüzde 20, reel kesim yüzde 40, hizmet yüzde 30, perakende ticaret yüzde 5 ve İnşaat yüzde 5) bileşiminden oluşan ekonomik güven endeksi son olarak yüzde 1,0 artışla 94,3 puana çıkmıştı(10.00). Aynı saatte katı yakıtlara ilişkin veriler de açıklanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön