19 / 04 / 2024

Bu hafta tüm gözler bu rakamlarda olacak! Kim kazanacak kim kaybedecek?

Bu hafta tüm gözler bu rakamlarda olacak! Kim kazanacak kim kaybedecek?

Merkez bankalarının faiz kararlarının izlendiği geride bırakılan haftanın ardından, ayın son haftası bu kez açıklanacak verilere odaklanılacak. Yurt içinde kapasite kullanım oranı, hizmet sektörü güven endeksi, reel kesim güven endeksi, ekonomik güven endeksi ve dış ticaret verileri izlenecek.



Merkez Bankası, 22 Eylül tarihli Para Politikası Kurulu toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ağustos ayına ilişkin toplu sektör sonuçlarını duyuracak. Sektörün net karı Temmuz ayında 38,72 milyar lira olurken, 7 aylık kar 207,9 milyar liraya ulaşmıştı (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri duyurulacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu izlenecek (14.30).

Cuma

Haftanın son günü ise TÜİK, hizmet üretici fiyatları, dış ticaret istatistikleri ile yılın ilk yarısı için elektrik ve doğal gaz fiyatları verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yılın ikinci çeyrek döneme ilişkin brüt dış borç stoku, kamu net borç stoku, net borç stoku ve Hazine garantili dış borç istatistiklerini yayımlayacak (12.00).

TCMB, aylık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).

Hazine Bakanlığı, önümüzdeki üç aya ilişkin ihale programını duyuracak.

Günün son saatlerinde Standard and Poors'un Türkiye’ye yönelik raporu beklenecek. S&P, 2022’nin ilk rapor tarihinde bir değerlendirme yayımlamamıştı. S&P, takvimde belirlenen tarihlerde rapor açıklamayabiliyor. S&P'nin Türkiye için kredi notu "negatif" görünüm ile "B+" seviyesinde bulunuyor.  

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

İhracatta finansman sıkıntısı patladı: İhracatçılar can çekişiyor

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

 Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Faizler yüzde 60’a dayandı! Yolu düşen yanıyor  

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön