28 / 03 / 2024

Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?

Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Bu kadar bedelli sermaye artırımı normal mi?

1) SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu: Türkiye, 2020 yılında sermaye piyasaları açısından önemli bir ivme kazandı. Şirketler birincil halka arz yöntemiyle 1.1 milyar TL, bedelli sermaye artırımı yoluyla 21.8 milyar TL fon sağladı.

2) Her bedelli sermaye artırımı olmasa da çoğu bedelli sermaye artırımı "küçük yatırımcı"nın soyulmasıdır. Halka açıldığından beri kar açıklamayan şirketler var. 20-25 yıldan beri halka açık olup bir kez bile temettü ya da bedelsiz vermeyen şirketler var.

3) Borsa İstanbul ve SPK son yıllarda çok büyük başarı yakaladı. Borsada yerli yatırımcı sayısını 1 milyondan 1.9 milyona çıkardı. Bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum.

4) Ama borsanın daha geniş kitlelere yayılabilmesi için bu bedelli sermaye artırımlarına son verilmesi gerekiyor. Bu bedelli furyası ile bu rüzgar devam etmez. Eninde sonunda kesilir.

 

GYO'lar niçin kurulmuştu? Ne hale geldi?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön