26 / 04 / 2024

Bu ofislere talep ikiye katlandı!

Bu ofislere talep ikiye katlandı!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan yyasaklarla cafe ve restoranları ofis olarak kullanan beyaz yakalılar ofislerinden oldu. Buralarda işlerini sürdüren, toplantılarını yapan, yeni iş fırsatları da yakalayabilen çalışanlar; aynı tarzla devam edebilmek için hibrit ofislere yöneldi.



Kovid-19 salgını ile birlikte çalışma alanları şekil değiştirirken home office çalışma modeli de hayatın içinde önemli yer edinmeye başladı. Bu model, tek başına çalışma üzerine kurulu gibi görünse de home office çalışanlar, evlerindense cafe ve restoranlarda çalışıyor. Toplantılarını restoranlarda gerçekleştiriyor, bilgisayarlarıyla cafe’lerde çalışabiliyorlardı. Getirilen yeni Covid-19 önlemleriyle cafe ve restoranların paket servise geçmesi, bu çalışanları aynı hizmetleri alabilecekleri yeni arayışlara yönlendirdi. 

Bu ofislere talep ikiye katlandı!

Geliştirdikleri yeni ofis konseptleriyle Covid-19 salgını sürecinde şekil değiştiren çalışma modellerine farklı bakış açıları kazandıran Assembly Buildings’in kurucularından İsmet Öztanık, konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Cafe ve restoranlar özellikle home office çalışan beyaz yakalılar için tam anlamıyla bir çalışma, yeme- içme ve sosyalleşme platformu işlevine sahip. Ancak şimdilik ocak ayına kadar paket servise geçilmesi, bu tarz çalışanları yeni ofis arayışına yöneltti. Bu nedenle Assembly tarzı ofis konseptlerine talep iki katına çıktı. Henüz sürecin başındayız. Talebin daha da artması kaçınılmaz.”

Tam anlamıyla temel ihtiyaçları karşılama, paylaşım yaratma fonksiyonu olan Assembly ofislerinde istenilen her türlü hizmet sunuluyor. Özellikle virüs sebebiyle hijyen konusunun çok daha önemli olduğu şu anda, bu hassasiyet kusursuz şekilde uygulanıyor. 

Assembly ofislerinin, işte verimlilik, tasarruf, motivasyon ve inovasyon kavramları üzerine kurulu bir sistem olduğuna dikkat çeken Öztanık, “Geleneksel ofislerle kıyasladığımızda da ciddi bir maliyet tasarrufu sağlanıyor. Maliyet tasarrufu sağlanırken çalışan memnuniyeti arttırılıyor. Salgın sonrasında esnek merkez ofis, uydu ofis, evden çalışma hizmetleri ve Assembly’nin iş birliği yaptığı otel & restoranlar ile her yerden çalışabilme gibi seçenekler, daha kalıcı hale gelecek” açıklamasında bulundu.

Çalışanlar dikkat! 2021'den önce olmayacak!


Geri Dön