25 / 04 / 2024

TMO'nun buğday taban alım fiyatı ikiye katlandı! Başkan müjdeyi verdi

TMO'nun buğday taban alım fiyatı ikiye katlandı! Başkan müjdeyi verdi

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday alım taban fiyatının açıklanmasıyla birlikte buğday piyasasında fiyatlar ikiye katlandı. Buğdayda ton başına 6 bin 50 lira artı 1000 lira primle 7 bin 50 lira olarak açıklanan rakamın üzerinde para verilecek. İşte detaylar..



Üretciler buğdayın tonunda 6 bin 50 liralık fiyatın düşük bir fiyat olduğunu üzerine 1000 lira eklenmesiyle ürünün maliyetinin ancak karşılanabildiğini ifade ediyor.

Çiftçi aynı durumun arpada da geçerli olduğunu söylüyor.

TMO arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıklamıştı.

TMO'ya ürün satan üreticilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için üreticilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor.

Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerin hesaplarına yatırılmış olacak.

Öte yandan bu sene karakılçık türü buğday eken üretici açıklanan buğday alım fiyatıyla adeta bayram etti.

İşte ayrıntılar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön