26 / 04 / 2024

Buckingham Sarayı ilk kez futbol maçına ev sahipliği yaptı!

Buckingham Sarayı ilk kez futbol maçına ev sahipliği yaptı!

Buckingham Sarayı, tarihinde ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yaptı. İngiltere Futbol Federasyonu'nun 150. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Buckingham Sarayı'nın bahçesinde Civil Service takımı ile Polytechnic amatör futbol takımları maç yaptı...




İngiliz Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu Buckingham Sarayı, tarihinde ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yaptı.


İngiltere Futbol Federasyonunun 150. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Buckingham Sarayı'nın bahçesinde oluşturulan futbol sahasında Civil Service takımı ile Polytechnic amatör takımları maç yaptı. Wembley Stadı'nın zeminini hazırlayanlar tarafından oluşturulan sahadaki karşılaşmayı 1875 yılında kurulan Polytechnic takımı 2-1 kazandı.


İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile İngiltere Milli Takımı'nın eski forveti Michael Owen, saray görevlileriyle antrenmana katılırken, tarihi mücadelenin devre arasında, sarayda çalışan ve resmi kıyafetler giyen görevliler, futbolculara gümüş tabaklarda portakal ve çikolata ikram etti.


Futbolun 150 yıl boyunca toplumun gücünün harika bir örneği olduğunu belirten Prens Willam, futbolculara "Bugün büyükannemin arka bahçesinde futbol oynayacağız. Size bir uyarı; eğer herhangi biriniz camı kırarsanız, hesabı ona verirsiniz" diyerek espri yaptı.


AA


Geri Dön