27 / 04 / 2024

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasının ardından, her şey yükselişe geçti. Yükselişten payına düşeni alan buğday, Türkiye'de 6000 Türk Lirasından ithal edilecek!



Emtia fiyatlarının yükselmesiyle beraber gıda fiyatları da artıyor. Buğday'ın artışının sebebinin ise Karadeniz bölgeside yapılan ticaretin aksaması oluğu düşünülüyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı başlatmasıyla Batılı ülkelerinin yaptırımlarının gelemesi bi oldu. Bu yaptırımların Karadeniz bölgesinden yapılan tahıl ihracatını durdurmaya devam edeceği ise endişeler arasında kalırken buğday haftanın il gününden nerdeyse yüzde 8 oranında artış gösterip son altı ayın zirvesine çıktı. 

 Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; buğday ve arpa ithalat ihalelerini sürdürmeye devam eden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2021 30 Haziran tarihinde başladığı ihalelerinden dün 9'uncusunu gerçekleştirdi. 435 bin tonluk buğday ithalat ihalesinde 495 ve 415 dolar/ton aralığında teklifler geldi. Bu teklifler göz önünde bulundurulduğu zaman fiyatların yaklaşık olarak 420 dolar/tondan düşük  olmayacak gibi gözlemleniyor.

Toprak Mahsulleri bir önceki ihaleyi 18 Ocak 2022 tarihinde yapmıştı. İhalede buğday yaklaşık olarak 347 dolar/tondan ithal edilirken dün gerçekleşen ihalede fiyatların yaklaşık olarak en düşük 420 dolar/ton olacağı göz önünde bulundurulursa ithal buğday fiyatının ton başına 73 dolar yükseldiği gözlemleniyor. Bu artış Türk Lirası olarak ise 6000 Türk Lirasına karşılık geliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön