29 / 03 / 2024

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğday fiyatlarının kaç lira olacağı TMO'nun 2022 buğday alım fiyatlarını kaç liradan açıklayacağı merakla bekleniyor. Hindistan'ın buğday ithalatını yasaklamasından sonra iyice değer kazanan buğdayın yeni sezon alım fiyatını eski TMO müdürü açıkladı! İşte 2022 buğday alım fiyatları...



"BUĞDAYIN BİR KISMINI YEM SEKTÖRÜ ALACAK"

Bu yıl, ‘Rekolte geçen yıla göre daha iyi olacak’ diyoruz. Ama muhtemel risklerle... Belli bölgelerde üretilen buğdayın bir kısmını yem sektörü alacak. Marmara Bölgesi, kısmen İç Anadolu buğdayı silajlık olarak kullanılacak. Geçen yıl Türkiye 4,5 milyon ton buğday ithal etti. Bu sene geçen yıldan 2-3 milyon ton arası daha fazla ama 3 milyon arası ihtiyaç olacak. Ekilişte azalma var. Gübre kullanımında azalma var.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön