29 / 03 / 2024

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.



Tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre, rezervlerde dünya 10 hafta yetecek kadar buğday kaldı. Bu rakamın 2008 finansal krizinden bu yana görülen en düşük seviye olduğu belirtilirken, seviyenin tahmin edilenden daha

kötü olduğu üzerinde duruluyor.
Uzun süredir yaklaşan gıda kriziyle ilgili uyarılarda bulunan Menker, büyüyen açlık tehdidi karşısında acilen önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön