28 / 03 / 2024

Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Rusya ve Ukrayna savaşının sürmesi, kurlardaki artışa bağlı şekilde mazot ve gübre gibi maliyetlerde yaşanan yükselişler, buğday fiyatlarının da yukarı tırmanmasına neden oluyor. Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi.



Buğdayda, son günlerde Venezuela'da üretm yapılması konuşuluyor. Venezuela'da buğday üretme planı ile ilgili sık sık uzman isimler açıklamalar yapıyor.

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Abdullah Melik, yerli üreticiyi desteklemek yerine Venezuela gibi ülkelerde buğday üretme girişimlerinin yerli üretimde sona gelinmesine neden olacağına dikkat çekti. Buğday üretiminin toplumun her kesimini ilgilendirdiğine vurgu yapan Melik, "Asgari ücretli için de toplumun en üst gelir grubunda bulunanlar için de buğday stratejik bir ürün. Tüm üretim zincirini etkiliyor. Buğday üretiminin bu yüzden çok daha güçlü şekilde desteklenmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu ve çiftçi için alım garantisi verilmesi gerektiğinin altını çizerek "Çiftçi eğer buğdayını üretirken nereye satacağını bilirse işte o zaman sürdürülebilir bir üretim süreci gerçekleşir" dedi. 

Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? Buğday kaç lira? TMO, Konya, Edirne Ticaret Borsası 16 Haziran 2022 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi, buğday ve arpa üretimi kapsamında verilen destekleri de merak ediyor. Bu kapsamda arpa ve buğday satışlarını lisanslı depolar aracılığıyla gerçekleştirilen çiftçilerden yüzde 2 stopaj kesintisi yapılmıyor ve 20 ton buğdayı 140 bin liraya satan çiftçiler bu şekilde 2 bin 800 liralık stopajı ödemiyor. 

Aynı zamanda bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi, farklı bir uygulamaya imza attı ve TMO'ya buğday veren çiftçilere 1 Türk Lirası destek verileceği açıklandı. 

Peki buğday fiyatları bugün kaç lira oldu? Buğdayda bugünkü alım fiyatı ne kadar? İşte 16 Haziran 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne Ticaret Borsası, Konya Ticaret Borsası fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön