19 / 04 / 2024

Burak Pekoğlu kimdir?

Burak Pekoğlu kimdir?

Mimar Burak Pekoğlu kimdir? Mimar Burak Pekoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Burak Pekoğlu, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Burak Pekoğlu...



Burak Pekoğlu kimdir?

Burak Pekoğlu, 1984 yılında Eskişehir'de doğdu. 2004 yılında Robert Kolej'den mezun olduktan sonra Buffalo'daki New York Eyalet Üniversitesi'nden aldığı uluslararası öğrenci başarı bursuyla mimarlık lisans eğitimi için Buffalo, New York'a gitti. 


2008'de Danimarka'da Aarhus Mimarlık Okulu'nda öğrenci değişim programına katılan Burak Pekoğlu aynı yıl mimarlık lisans programından mezun oldu. 


2011'de Harvard Üniversitesi'nde (Graduate School of Design) mimarlık yüksek lisans eğitmini tamamladı. Pekoğlu'nun mimari tasarimci olarak çalıştığı uluslarası ofisler arasında Skidmore, Owings & Merrill'in (SOM) New York, Schimidt Hammer Lessen'in (SHML) Aarhus ve Pelli Clarke Pelli Architects'in (PCPA) New Haven ofisleri bulunmaktadır. 


2014 yılında egitimci olarak başladığı süreçte mimari proje dersi verdigi okullar Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi mimarlik bölümleridir. Ayrica New York Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitelerinde seminerler vermiştir. 


Günümüzde Pekoğlu proje bazlı olarak farklı mimari ekiplerle iş birliği içinde çalışmalarına devam etmektedir. Aktif olarak iş birliği içinde bulunduğu mimari studyolar; Istanbul'da Durmus Dilekci'nin kurucusu olduğu Dilekci Architects, New York'ta Murat Mutlu'nun kurucusu olduğu INOA, Pittsburgh'da Matthew Fineout'un kurucusu olduğu Smart-Architecture ve Los Angeles'ta Edwin Chan'in kurucusu olduğu EC3'dir. 


Burak Pekoğlu'nun 2012 yılında kurucusu olduğu studyo BINAA (Building INnovation Arts Architecture) ile sıradışı projeleri hayata geçirmektedir. Bu projlerden bazıları Bursa'daki Argül Weave ve İstanbul'daki mobilya alışveriş ve tasarım merkezi Interia, Nobis'in cephe ve iç mekan tasarımlarıdır. 


BINAA uluslarası ağını Türkiye'deki keşfedilmeye açık potansiyellerle birleştirip, tecrübe odaklı eğitimi Istanbul Balat'taki tasarım merkezinde yetenekli tasarımcıları bir araya getirerek farklı bakış açılarından beslenmeyi hedeflemektedir.






Geri Dön