26 / 04 / 2024

Burdur hastane arazisinin gerçek değeri verilmeli!

Burdur hastane arazisinin gerçek değeri verilmeli!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantısında "Hastane yeri" tartışmasına son noktayı koydu. "Arazininin gerçek değeri verilmediği sürece kabul etmeyiz" diyen Belediye Başkanı Ercengiz, bir kez daha Şeker Fabrikasını işaret etti.



Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantısında "Hastane yeri" tartışmasına son noktayı koydu. "Arazininin gerçek değeri verilmediği sürece kabul etmeyiz" diyen Belediye Başkanı Ercengiz, bir kez daha Şeker Fabrikasını işaret etti.



İkametini Burdur'a alan öğrencilere yapılacak yüzde 30 oranındaki indirim için yetki alan Belediye Başkanı Ercengiz, Su Aboneliğinde de öğrencilere depazito ücretini meclise sunduğu teklifin kabul edilmesiyle kaldırdı.


Burdur Belediyesinin Ekim Ayı Meclis Toplantısında Eylül Ayı çalışmalarının değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Göl Festivalindeki başarılı organizasyon ve Sümer Ezgü'nün klibine verilen desteğe vurgu yaptı. Eylül Ayında Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çiçek dikimlerini sürdürdüğünü, Fen İşleri Müdürlüğünün Çay Boyu'ndaki çalışmalarıyla birlikte, kaldırım yenilemelere de devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Ercengiz, İtfaiye Haftasını da personelle birlikte kutladıklarını söyledi.


Arazinin değeri verilmeden olmaz

Yeni Hastanenin nereye yapılacağı, Belediye Arazisinin bedel tartışması gibi anlaşmazlıklarla sürüp giden çıkmazla ilgili Belediye Meclisinde açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bir kez daha bedelin verilmeden bu işin olmayacağını söyledi.


Sağlık Müdürlüğüyle yapılan İyi Niyet Protokolünün ayrıntılarını paylaşan Belediye Başkanı Ercengiz, "Dönemin İlk Sağlık Müdürü, henüz görevimin başındayken yeni hastane yapılması için arazinin olup olmadığını sorduğunda, bende İmar Müdürlüğünden bilgi alarak, Sultanderesi Mevkii'nde 47 dönümlük arazimizin olduğunu söyledim. Bunun üzerine takas yapılıp yapılamayacağına dair bakanlıkla gerekli yazışmaları yapan İl Sağlık Müdürüne, protokol yapılması gerektiği bilgisi gelince, kendisi de yapılacak İyi Niyet Protokolüyle yatırıma alınacağını aktardı. Bunun üzerine İyi Niyet Protokolünü yaptık. O protokole de 'Belediye Meclisinden yetki alınarak' ibaresini ekleyerek imza attım. Bunun üzerine arazi takasıyla ilgili bize verilen rakamlar günün gerçeklerini yansıtmadığı için, bu takasın mümkün olmadığını, yeni bir revizyon gerektiğini söyledik." dedi.


Şeker Fabrikasına bakın

Yer tartışmaları sürürken bazı çevrelerin Devlet Hastanesinin şehir merkezinden çıkarılacağına dair sözlerle kamuoyunu yanılttığını söyleyen Belediye Başkanı Ercengiz, "Burdur Halkı, Devlet Hastanesinin başka bir yere yapılmasını istemiyorsa biz bunu da tartışabiliriz. Bugün baktığımızda Burdur Devlet Hastanesinin ne poliklinik kapasitesi ne otopark kapasitesi çağdaş bir görünüme sahip değildir. Bunun için böyle bir girişimin içinde yer aldım. Yeni bir teklif sunulması halinde mecliste tartışırız. Kamuoyunda bu işi belediye başkanı veya Burdur Belediyesinin engellediği yönünde yanlış anlaşılan bir husus var. Bugün 430 dönüm arazisi olan Şeker Fabrikasından her kurum için arazi alınırken, hastanenin yapımı için de değerlendirilsin. Bu iş sadece Burdur Belediyesinin 47 dönümlük arazisine kaldıysa, doğru değerlendirme yapılmalı." dedi.


Öğrencilere su aboneliği de yok

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in teklifiyle Meclise gelen "Üniversite öğrencilerinden su aboneliği depozito ücretinin alınmaması" gündemi de oy birliğiyle kabul edildi. İkametini aldıran MAKÜ Öğrencileri otobüse yüzde 30 indirimli bindiği gibi su aboneliği için depozito ücreti de ödemeyecekler.


Burdur Gazetesi


Geri Dön