18 / 04 / 2024

Burdur Salda Kayak Merkezi kış turizmi sezonunu açtı!

Burdur Salda Kayak Merkezi kış turizmi sezonunu açtı!

Türkiye’nin ilk ve tek göl manzaralı tesisi Burdur “Salda Kayak Merkezi”, muhteşem bir organizasyonla kayak sezonunu açtı. Vatandaşlar, doğaseverler ve sporcular Salda Kayak Merkezi’nde buluştu.



Burdur Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda vatandaşlar, doğaseverler ve sporcular Salda Kayak Merkezi’nde buluştu.



Burdur, Denizli ve Antalya illerinin ortasında 2 bin 79 metre rakımda bulunan Salda Kayak Merkezi Burdur’a 72, Yeşilova ilçesine ise 145 kilometre mesafede yer alıyor. Bu yıl kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşmasıyla kayakseverlerin uğrak yeri haline gelen Yeşilova Salda Kayak Merkezi’nin geçtiğimiz gün yapılan sezon açılışına, Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, daire amirleri, vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, 2012 yılında hizmete giren kayak merkezinin en uzun pistinin bin 600 metre, en kısa pistinin ise 950 metre olduğunu bildirdi. Sancar, 5 pisti bulunan merkezde 860 metre uzunluğunda teleski hattında 11 direk, 40 adet T tipi teleski akışı, 1 kar sıkıştırma aracı, 2 kar motoru, kafeterya ve kayak malzemeleri bulunduğu bilgisini verdi.  

Antrenör eşliğinde 60 faal lisanslı sporcunun çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Sancar, “Kayak Merkezimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı, Burdur İl Özel İdaresi, Yeşilova Kaymakamlığının ödenekleri ile bu noktaya gelmişti.Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilimizden özellikle Yeşilova ilçemizden kayak spor branşında Milli Sporcular çıkacağını ümit ediyorum” dedi.


Sporcular  ve Vatandaşlar Çoşkulu Anlar Geçirdi

Sezon açılış programı kapsamında Burdur, Isparta ve Antalya’dan gelen sporcular, snowbord ve kayak gösterileri yaptı. Ellerinde Türk bayrakları ile, merkezin en uzun pistinden inen sporcular, vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Sporcular gösterilerinin ardından ‘Tatil Coşkun, Spor Tutkun Olsun” yazılı pankart açtı.Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği organizasyonda Naylonla Karda Kayma ve Kızak Yarışması düzenlendi. Dereceye giren sporculara madalyaları verildi

Spor Genel Müdürlüğü


Geri Dön