24 / 04 / 2024

Bursa Acemler'e 750 yataklı sağlık üssü geliyor!

Bursa Acemler'e 750 yataklı sağlık üssü geliyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Celal Sönmez arasında imzalanan protokolle kent merkezindeki hasta yatağı ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak.



Acemler'deki 750 yataklı sağlık üssüne Büyükşehir Belediyesi'nden onay geldi. 

Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi, sit alanından çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan mutabakatın ardından araziyle ilgili bürokratik işlemler tamamlandı. Acemler Kışlası Doğal SİT Alanı Tescili sit statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağanüstü toplantısında gündeme geldi. 


Bölgenin 1. Derece Sit Statüsü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kaldırılırken, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 100 bin metrekarelik kısmı Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildi. 25 bin metrekarelik alan ise askeri alan olarak belirlendi.

Doğal Sit Alanı'nın kaldırılarak bir kısmının sağlık tesisi alanı ve askeri alan olarak belirlenmesine ilişkin 1/25 bin, 1/5 bin ve l/bin ölçekli imar planı değişiklikleri Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oybirliğiyle geçti. 100 dönümlük arazide Çekirge Devlet Hastanesi, çocuk ve kadın doğum hastanesi ile birlikte onkoloji hastanesi de hizmet verecek.


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön