28 / 03 / 2024

Bursa Ecza Kooperatifi'nden 31.1 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Bursa Ecza Kooperatifi'nden 31.1 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Bursa Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yer alan 7 gayrimenkulü 31 milyon 100 bin TL'ye satıyor...



Bursa Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi tarafından, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerinde yer alan 7 gayrimenkul 31 milyon 100 bin TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 26 Ekim tarihinde saat 10:15'te gerçekleştirilecek. 

Bursa Ecza Kooperatifi nden 31.1 milyon TL ye satılık 7 gayrimenkul!

İlan metni:

S.S. BURSA ECZACILAR ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU’NDAN

GAYRİMENKUL SATIŞ ŞARTNAMESİ

Așağıda tapu bilgileri belirtilen gayrimenkullere ilișkin açık arttırma așağıda belirtilen tarih ve saatlerde kooperatifin İstiklal Mahallesi Yunuseli Bulvarı No:47 Osmangazi/Bursa adresinde yapılacaktır.
Açık Arttırmaya katılacaklardan alınacak Teminatın Tutarı ve Türü : İhale anında nakit teminat kabul edilmeyecektir.

Bursa Ecza Kooperatifi nden 31.1 milyon TL ye satılık 7 gayrimenkul!

Arttırmalara katılmak isteyenlerden, yukarıda belirtilen tutarlarda teminat alınır.Teminat bedelinin arttırmadan önce kooperatifin Garanti Bankası Marmara Ticari Șubesi IBAN TR 20 0006 2001 6050 0006 2994 70 nolu banka hesabına yatırılması gerekmektedir. Dekontun açıklama bölümüne katılımcı gerçek kiși ise adı soyadı ,T.C. Kimlik numarası, tüzel kiși ise ticaret unvanı , Vergi Dairesi, vergi numarası ,buna ilave olarak tașınmazın ilanda belirtilen sıra numarası ile ihale teminat bedeli olduğunun yazılması gerekmektedir. Teminat mektubu verilmek istendiği takdirde örneği kooperatifimizden temin edilecek olan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde faaliyette bulunan Bankaların süresiz ve kesin teminat mektubu da teminat olarak verilebilecektir. İhale katılımcılarının teminat mektuplarını ihale saatinden en geç bir saat önce kooperatif İhale Komisyonuna elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Birinci açık artırmada her bir tașınmaz muhammen bedelin altında olmamak kaydıyla en yüksek pey sürene üç defa bağırıldıktan sonra ihale edilir. Birinci açık artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse bu tașınmazlar için ikinci açık artırma yapılacak ve ikinci açık artırmada birinci açık artırmadaki șartlar aranacaktır.

İhale anında ihale komisyonunun uygulamaları geçerli olup, arttırmalarda pey sürümleri en az 1.000,00 TL ve katları șeklinde olacaktır.

Satıș ilan ve șartnamesinde dizgi, baskı ve yazım hatası olması halinde kooperatif tarafından yapılacak duyuru ve açıklamalar esas alınır.

Satıșa iștirak edecekler, resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi veya katılımın tüzel kișiler adına olması halinde ,imza sirküleri ,yetki belgesi ve örneği kooperatifimizden temin edilecek olan vekaletname ibraz edeceklerdir.

Satıșla ilgili tüm vergi ve harçlar (KDV, Tapu Alım-Satım Harcı , Damga Vergisi, Tapu döner sermaye ücreti, Tellaliye Resmi, Gayrimenkul Teslim Masrafı, genel hükümlere göre Tahliye İșlemleri ve Tahliye Masrafı v.s.) alıcıya aittir.

Bursa Ecza Kooperatifi nden 31.1 milyon TL ye satılık 7 gayrimenkul!

Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale tarihinden itibaren 3(üç) iș günü içerisinde ihale bedelini kooperatifin banka hesabına yatırmakla yükümlüdür. İhale komisyonu alıcının talebine binaen 10(on) günü geçmemek üzere ihale alıcısına mehil verilebilir. Satıș bedeline göre satıșla ilgili tüm harçlar ve vergiler (KDV, Tapu Alım-Satım Harcı , Damga Vergisi, Tapu döner sermaye ücreti, Tellaliye Resmi, Gayrimenkul Teslim Masrafı, genel hükümlere göre Tahliye İșlemleri ve Tahliye Masrafı v.s.) satıș bedelinin yatırıldığı gün veya ertesi günün mesai bitimine kadar yatırılması zorunludur. Gecikmeden olușacak faiz ve cezalar alıcıya aittir.

İhaleye iștirak edenlerin satıșa sunulan gayrimenkulleri önceden mevcut haliyle görmüș, incelemiș olduğu kabul edilir. İhaleye katılanlar satıș ilanını ve ișbu satıș șartnamesini okuyup, satıș ilanındaki ve șartnamedeki koșulları kabul etmiș sayılırlar.

Satıșa konu gayrimenkulün tapu devir tescil ișlemi, satıș bedelinin tamamı ve satıșla ilgili tüm harçlar ve vergiler (KDV , Tapu Alım-Satım Harcı Damga Vergisi, Tapu döner sermaye ücreti, Tellaliye Resmi, Gayrimenkul Teslim Masrafı, genel hükümlere göre Tahliye İșlemleri ve Tahliye Masrafı v.s.) ihale alıcısı tarafından ödendikten sonra gerçekleștirilecektir.

Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse, ihale bedelini ve satıșla ilgili tüm harçlar ve vergileri süresi içerisinde ödemekle yükümlüdür. İhale alıcısının ihale bedelini ve satıșla ilgili tüm harçlar ve vergileri yatırmaması veya süresi içerisinde tescilden kaçınması durumunda ihale kararı kooperatif tarafından hiçbir ihbara gerek kalmaksızın tek taraflı olarak kaldırılır ve ihale katılımcısının ihaleye iștirak edebilmek için yatırmıș olduğu teminat bedeli kooperatif adına irat kaydedilecek , teminat mektubu verilmiș ise teminat mektubu irat kaydedilmek üzere nakde çevrilecektir. İhale üzerinde kalan ihale alıcısının verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya satın almaktan vazgeçmesi halinde kooperatif dilerse o açık arttırmada ikinci en yüksek pey süren ihale katılımcısına gayrimenkulü ihale edebilecektir.

Satıș bedellerini ve satıșla ilgili tüm harçlar ve vergileri süresi içerisinde yatırmayan birinci ihale alıcısı, tașınmazın en yüksek teklifi veren ikinci ihale alıcısına devri durumunda kooperatif açısından her iki ihale bedeli arasında doğan olumsuz farktan ve/veya olușacak diğer zararlardan ve masraflardan da ayrıca mesul olup, ihale farkı ve olușacak masraflar ayrıca hükme gerek kalmaksızın ihale katılımcısından tahsil olunur. Tașınmazın alımını üstlenip daha sonra alımdan vazgeçen veya süresinde tașınmaz bedelini yatırmayan ihale katılımcısı Kooperatife irat kaydedilen teminat bedeli ve ihale farkı ve olușacak masraf ve zararlarla ilgili olarak kooperatife hiçbir itiraz veya defi ileri sürmeyeceğini kabul,beyan ve taahhüt eder.

Tașınmazlar halihazır durumları ile satıșa sunulduğundan ihale alıcılarının tașınmazı bizzat görerek ihaleye katıldığı kabul edilir. Bu konuda daha sonradan kooperatif aleyhine tașınmazlarda eksiklik, ayıp, vs. bulunduğuna ilișkin hiçbir itiraz ,defi ileri sürülemeyeceği gibi hiçbir șikayet ve talepte de bulunulamaz. Arttırmaya katılmak isteyenlerin, șartnameyi görmüș ve münderecatını kabul etmiș sayılacaklardır.

Tașınmaz șartnamenin ekinde belirtilen takyidatlı tapu kaydında gözüken beyan, șerh ve irtifaklar dıșında herhangi bir takyidat olmaksızın alıcıya devredilecektir.

İș bu șartname kooperatifimizin 12.08.2020 tarihli olağan genel kurulunun 11. Maddesinde verilen kararlar dayanak alınarak hazırlanmıștır.

Bu satıș ilanında verilen bilgiler taahhüt niteliğinde olmayıp bilgilendirme amaçlıdır.

Kooperatifimiz, Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmadığından, ihalenin yapılıp yapılmamasında veya dilediğine yapılmasında serbesttir.

Uyușmazlıkların çözümlenmesinde Bursa mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

Satıșa konu tașınmazlar 25/10/2021 tarihinde kadar hafta içi 08.30 – 18.30 saatleri arasında așağıdaki iletișim bilgilerinden randevu alınarak ve Gizlilik Taahhütnamesi imzalanarak görülebilir.

İrtibat Kurulacak Kiși Bilgisi: İbrahim Ș. Özdemir 0 224 270 00 00
 


Geri Dön