29 / 03 / 2024

Bursa EMITT Fuarı'nda tanıtılacak!

Bursa EMITT Fuarı'nda tanıtılacak!

Bursa'nın büyük bir 'şehir markası' olmasını hedefleyen Bursa Valiliği EM ITT Fuarı'na çıkarma yapıyor. Bursa, 330 metrekarelik dev bir stantla turizmcilere tanıtılacak...



Bursa'nın büyük bir 'şehir markası' olmasını hedefleyen Bursa Valiliği EMITT Fuarı'na çıkarma yapıyor. Bursa, 330 metrekarelik dev bir stantla turizmcilere tanıtılacak. 

BURSA, EMITT 2015'te 'İnsanlığın Ortak Mirası Bursa' temasıyla tanıtılacak. UNESCO Dünya Kültür Mirası üstesine giren değerleriyle Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHHTA) Türkiye'den kabul edilen ilk ve tek üye olmasıyla Bursa EMITT'te adından çokça söz ettirecek. 330 metrekarelik Bursa stantı Holl 8/B'de. 


Fuara da katılacak olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, turizmin 21. yüzyılda beşeri faaliyetlerin en önemlisi haline geldiğini, ülkelerin ve şehirlerin marka değerinin test edildiği bir mecraya dönüştüğünü beürterek "Turizm hepimiz için, ülkemizin, şehirlerimizin marka değerinin test edildiği bir platforma dönüştü. Dolayısıyla, her şehir markalaşıyor. Bursa büyük medeniyetlerin varisi. Antikite, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı'nın büyüdüğü topraklar. Bütün insanlığa söyleyecek bir sözü var. Bursa'ya bir başkentlik payesi vereceksek, bu bir yakıştırmaca olmayacak. Bursa Osmanlı'nın ilk payitahtıdır. 

Uluşehir'dir. Huzurun başkentidir" dedi. 

Sürpriz etkinlikler Vali Karaloğlu, Bursa'nın EMITT'te güçlü bir şekilde temsil edilmesi için 1 yıldan beri hazırlandıklarını ifade etti. Bursa'dan Sultan Külliyeleri, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık'm UNESCO dünya kültür mirası olarak tescil edilmesinin, Bursa, Türkiye ve insanlık adına sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da, Bursa'nın hali hazırda Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nin ilk ve tek üyesi olduğunu kaydetti. EMlTT'te bu değerlerin etkin bir şekilde tanıtılacağını belirten Usta, Bursa'nın turizm pastasından alacağı payın artıralacağını ifade etti. Fuar boyunca Bursa stantında ziyaretçileri sürprizler bekliyor. 3 gün boyunca ana fuayade Hacivat ve Karagöz gösterileri yapılacak. Osmanlı Kıyafetleri Sergisi meraklılarıyla buluşacak. Bursa için hazırlanan tanıtım filmlerinin lansmanı yapılacak. Ayrıca Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, turizm pazarlama stratej ileriyle ilgili bir sunum yapacak. Çeşitü oturumlarda tecrübe paylaşımları yapılacak. 


Star


Geri Dön