27 / 04 / 2024

Bursa Hümahatun Evleri teslim edildi!

Bursa Hümahatun Evleri teslim edildi!

Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm marifetiyle Mevlana ve Ulus Mahallelerinde inşa edilen Hümahatun Evleri, gerçekleşen törenle hak sahiplerine teslim edildi.



Bursa Yıldırım Belediyesi'nin, Mevlana ve Ulus mahalleleri kentsel dönüşüm projesi doğrultusunda yapımını tamamladığı Hümahatun Evleri'nin anahtarlarını teslim alan hak sahipleri, bölgede güvenli, mo-dern ve nitelikli yaşama 'merhaba' dedi. 

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Seray Saygılıoğlu'nun haberine göre; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın ev sahipliğinde, Hümahatun Evleri site alanında gerçekleşen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Muhammed Müfit Aydın, AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Kandemir, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Erol Turan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İYİ Parti İlçe Başkanı Kemal Ataç, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, muhtarlar, Hümahatun Evleri hak sahipleri ve aileleri ile bölge sakinleri katılım gösterdi. Proje kapsamında yapımı tamamlanan konutlardan 244 dairenin tapuları ve anahtarları, daha önceden anlaşma sağlanan 150 hak sahibine teslim edildi.

Projenin 812 konut ve 126 ticari alandan meydana geldiğini söyleyen Başkan Oktay Yılmaz, "291 adet 3+1, 521 adet 2+1 toplam 150 bin 379 metre-karelik bu alanda Mevlana ve Ulus mahallelerimizin hem fiziki hem de sosyal dönüşümü için ilk adımı atıyoruz. Bu atılan ilk adım, Yıldırım'ın ufkunu açacak. Adım adım Yıldırım değişecek. Yıldırım, yıllar boyunca devam eden, hızlı ve plansız göç neticesinde sağlıksız bir şekilde büyüdü'' dedi.

Bursa Hümahatun Evleri teslim edildi!

Kentsel dönüşümün zorlu ve meşakkatli bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Mevcut yapıların ve imarsız bölgelerin imarı için gayret göstereceğiz. Ancak kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sadece kaçak bina yapanlara değil, tüm paydaşlarına yönelik ciddi yaptırımlarımız olacak, bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Bu vesileyle hak sahiplerine evlerinde güle güle oturmalarını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön